Türkiye, teknolojik gelişmişlik sıralamasında sonlarda yer aldı

Ajans Press’in, ülkelerin teknolojik gelişmişliklerini temel alarak hazırladığı listede ülkemiz en son sıralarda yer bulabildi. Ajans Press, birçok farklı kriteri göz önünde bulundurarak ülkelerin teknolojik gelişmişlik seviyesini gösteren detaylı bir liste hazırladı. The Economist dergisi ve medyada yer alan bilgilerden yola çıkılarak hazırlanan listede 82 ülkeye yer verildi. Türkiye, bu ülkeler arasından 49. olabildi. Listeye […]

161 kez okundu 1 dk 23 sn okuma süresi 13 Haziran 2018
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Ajans Press’in, ülkelerin teknolojik gelişmişliklerini temel alarak hazırladığı listede ülkemiz en son sıralarda yer bulabildi.


Ajans Press, birçok farklı kriteri göz önünde bulundurarak ülkelerin teknolojik gelişmişlik seviyesini gösteren detaylı bir liste hazırladı. The Economist dergisi ve medyada yer alan bilgilerden yola çıkılarak hazırlanan listede 82 ülkeye yer verildi. Türkiye, bu ülkeler arasından 49. olabildi.

Listeye göre, araştırmaya dahil edilen diğer ülkelerden Arap Emirlikleri, Katar, Malezya ve Suudi Arabistan dijital altyapı bakımından Türkiye’den ileride. Ar-Ge, patent ve inovasyon gibi başlıklarda ise Türkiye’nin sıralamaya bile giremeyecek kadar geri kaldığı dikkat çekti.

Türkiye, internete erişimde dünyanın gerisinde

Çeşitli araştırma sonuçlarından elde edilen veriler, dünya nüfusunun yaklaşık yarısının internet erişimine sahip olduğunu ortaya koydu. Türkiye ise gelişmekte olan diğer ülkelerle birlikte %40-%59 internet erişimine sahip olan ülkeler arasında yer alıyor. Çin, Rusya, Arjantin, Güney Afrika ve Brezilya gibi ülkeler de internet erişiminde ülkemizi geride bıraktı.

Ar-Ge çalışmalarında İsrail, patentte ABD lider

Ar-Ge çalışmalarına en çok bütçeyi ayıran ülkelerin başında %4.3 oranıyla İsrail bulunuyor. İsrail’in hemen ardından da %4.2 bütçe oranıyla Güney Kore geliyor. Üçüncü sırada %3.3 oran ile Japonya ve İsveç yer alıyor.

Patent sıralamasında ise liderlik ABD’nin oldu. Ülkede faaliyetlerini sürdüren şirketler sayesinde ulaşılması zor bir konumda bulunan ABD’nin ardında Japonya, Almanya ve Güney Kore bulunuyor.

 

Bu yazıya tepkin ne?

tekno

tekno

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
HTC, Blockchain Destekli Telefon Çıkaracak!
16 Mayıs 2018

HTC, Blockchain Destekli Telefon Çıkaracak!

Türkiye, teknolojik gelişmişlik sıralamasında sonlarda yer aldı

Bu Yazıyı Paylaş