amazon 1

Amazon, dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olabilir!

JPMorgan tarafından paylışalan bilgilere göre Amazon’un sene içerisindeki hızlı yükselişi, şirketin tarihteki ilk 1 trilyon dolarlık şirket olabileceğini gösteriyor. Amazon’un karşısında Apple, Microsoft ve Google gibi büyük rakipler bulunuyor ancak şirketin değeri hepsinden daha hızlı yükseliyor.

Mükemmel bir seneyi geride bırakan ve CEO’su Jeff Bezos’un servetine servet katan Amazon, JPMorgan tarafından açıklanana göre tarihin ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olmaya aday. Amazon’un son derece hızlı bir şekilde yükseldiğini söyleyen JPMorgan yetkilileri, şirketin Google, Apple ve Microsoft gibi büyük rakipler karşısında geride olduğunu ancak bu hızını koruduğu sürece 1 trilyon dolara daha önce ulaşabileceğini açıkladı.

Amazon

Amazon 4. sıradan liderliğe yükselebilir mi?

Amazon şu an ABD’de en değerli dördüncü şirket konumunda bulunuyor. 602 milyar dolarlık şirket değeri geride bıraktığımız sene içerisin yüzde 56’lık bir yükseliş gösterdi. Bu da Netflix, Facebook ve Google’ı büyüme konusunda geride bıraktığı anlamına geliyor.

JPMorgan’a göre Amazon yeni yılda da hızlı büyümesini sürdürecek ve pazar hacmini yüzde 75 oranında tutmayı başaracak. Bu da şirketin değerinin artması anlamına geliyor. Şirket, davalardan dolayı istediği büyümeyi yakalamakta güçlük çeken Apple ve Google’ın durumundan faydalanabilirse 1 trilyon dolara daha önce ulaşması gayet mümkün görünüyor.