2021 Yılının Başlarında Dünya’da En Çok Para Kazanan Uygulamalar

2021 Yılının Başlarında Dünya’da En Çok Para Kazanan Uygulamalar

Özellikle pandemi süreci ile birlikte evlerde oturmak zorunda kalmak insanların internet âlemine ve sosyal medyaya daha çok ilgi göstermesine sebep oldu. 2020 yılında sosyal medya ve dijital platformların kullanımı daha çok arttı. Böylece uygulama sahiplerinin paralarında da doğru orantıda bir artış meydana geldi. 2021 yılının daha başlarındayken de birçok uygulama insanlar tarafından çok fazla tercih edildi ve sahiplerine çok paralar kazandırdı.

En Çok Kullanılan Uygulama

Son birkaç yıldır herkesin dilinde olan ve milyonlarca indirmeye sahip olan TikTok 2021 yılının başlarında da bu özelliğini korumayı başardı. Bir Pazar araştırma şirketi olan Sensor Tower tarafından yapılan analizler sonucunda görüldüğü üzere TikTok daha birkaç ayda en çok para kazandıran uygulama oldu. TikTok istatistikleri incelendiği zaman ise TikTok’a en çok para kazandıran kullanıcıların İOS kullanıcıları olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalara göre ise Tiktok 2020 yılında yaklaşık olarak 128 milyon dolar para kazandı. İstatistiklere göre TikTok gelirinin yüzde 82’lik kısmı ABD’den, yüzde 8’lik kısmını Çin’den ve yüzde 2’lik kısmını ise Türkiye üzerinden kazandı. Ülkemizde 2020 yılında TikTok kullanıcıları tarafından yaklaşık olarak uygulamaya 2 milyon 560 dolara yakın bir para akışı gerçekleşti. TikTok zirvede ki yerini korurken TikTok’u ise bir Japonya zirvesi olan Piccoma adına sahip olan uygulama takip etti.

2021 Yılının Başlarında Dünya’da En Çok Para Kazanan Uygulamalar

Ocak ayının en çok para kazanan uygulamaları açıklandı. TikTok, zirvedeki yerini bir kez daha korurken bu uygulamaya daha çok, iOS kullanıcıları para yatırdı. TikTok’u ise Japonya’da kullanılan Piccoma isimli uygulama takip etti.

Android Kullanıcılarının En Çok Para Kazandırdığı Uygulama

İos kullanıcıları tarafından zirvede olan uygulama TikTok olsa da Android kullanıcıları için bu durum bambaşka boyutta. 2021 yılının ilk ayları incelendiği zaman görüldüğü üzere Android kullanıcıları 2021 yılında en çok Google One programını kullanmış ve buna bağlı olarak bu uygulamaya para kazandırmışlardır. Bu uygulamanın hemen ardından ise yine tüm dünya tarafından hem iş olarak hem eğlence olarak çok fazla kullanılan Youtube gelmiştir.