Google Google Fotograflar

Google Fotoğraflar hayvan dostu hale geldi

Google Fotoğraflar kullanan evcil hayvan sahibiyseniz eğer, tüyleri olan dostunuzun fotoğrafları için köpek veya kedi olarak yazdığınız zaman tüm resimleri bir arada görülecek.

Kısa süre önce Google, evde hayvan besleyen kullanıcılar için yeni bir güncelleme yoluna daha gitti. Fotoğraflar uygulamasında artık bazı pratik yollar daha karşınıza çıkacak. Bütün evcil fotoğraflarınızı yüz tanımayla düzenleyen Google, böylelikle fotoğrafları tek bir yerde gruplandırmanıza olanak sağlayacak.

Örnek  veren Google, bu işlem için “köpek” veya “kedi” gibi terimleri yazdığınızda köpek veya kedi olarak tüm fotoğrafları aynı yerde gruplandıracak yani gösterecek.

Hem “kedi, köpek” yazarak, hem de emoji kullanarak arama yapılabilir

Bunla beraber yüz tanıma özelliği gibi, resimlerde uygulanan düzenleme işlemi sayesinde fotoğrafları kolayca düzenleyebilir ve evcil hayvanların isimlerine göre etiketlendirme ve albüm oluşturma gibi birçok film ve fotoğraf kitapları oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, Google Fotoğraflar, hayvanlarınızın resimlerini aramak için bazı hayvan cinslerini girmenize olanak sağlıyor. Yani köpek veya kedi emojisi kullanarak fotoğraf araması yapabilirsiniz.

Google Fotoğraflar’da yer alan yeni özellik evcil hayvan dostunu ilerleyen günlerde tüm dünyayla paylaşacağını belirtti. Tam olarak gün ise belli değil.