Pentagon

Pentagon’a Saldırı Düzenlendi!

Pentagon’da çalışan personelin seyahat kayıtlarına siber saldırı düzenlendiğine yönelik açıklama yapıldı. Savunma Bakanlığı seyahat kayıtlarına yönelik ABD askeri ve sivil personellerinin kişisel bilgi ve kredi kartı verilerini tehlikeye atan bir siber saldırı yaşandığını söyledi.


Cuma günü yapılan açıklama sonrasında bir ABD yetkilisi ise bu siber saldırıdan 30,000’e yakın çalışanın etkilendiğini ve rakamın soruşturma süresince artabileceğini belirtti. Saldırının ne zaman gerçekleştiği konusunda bilgi bulunmuyor. Ancak saldırı yeni fark edilmiş ve herhangi gizli bir bilginin ortaya çıkmadığı açıklandı.

Bu siber saldırıyı, ilgili ekibin liderlerinin 4 Ekim tarihinde uyardığı belirtilirken, Pentagon sözcüsü Joseph Buccino, hack’in boyutu ve bunu kimin yaptığı hakkında hala bilgi toplandığını söyledi.

Buccino, açıklamasında “Bu siber saldırının yalnızca Savunma Departmanı personelinin küçük bir bölümüne hizmet sağlayan tek bir ticari satıcıya yönelik gerçekleştirildiğini anlamak önem arz ediyor.” sözlerine yer verdi. Bu satıcının kimliği konusunda ise bir bilgi verilmedi.