maxresdefault 1 1 1

Google, uygunsuz içerikli 60 oyunu Play Store’dan kaldırdı

Google, Play Store’da bulunan 60 oyunu kaldırdığını duyurdu. Oyunların kaldırılma nedeni olarak uygunsuz, cinsel içerikli reklamlar içermeleri gösterildi. Bu gibi oyunları uygulama mağazasından uzak tutmak istediğini belirten Google, uygulamalarda çocukların hedeflendiğini paylaştı.

Google Play Store’dan 60 oyun daha kaldırıldı. Google tarafından kaldırılan oyunlar, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılarına uygunsuz, cinsel içerikli reklamlar gösteriyordu. Bu gibi uygulamaların Play Store’da bulunmamasını istediğini, uygulama mağazasının birçok çocuk tarafından kullanıldığını paylaşan Google, siber güvenlik şirketi Check Point tarafından yapılan ihbarın ardından harekete geçti.

Check Point, uygulamalarda bulunan reklamların zararlı bir yazılım gibi farklı uygulamalar arasında yayıldığını söyledi. Google tarafından yapılan açıklamada ise bu oyunlardan çoğunun çocuklara hitap ettiği, cinsel içerikli reklamların da bilerek bu uygulamalara yerleştirildiğinden söz edildi.

Google Play Store

1 milyondan fazla indirilen uygulamalar Play Store’dan silindi

Silinen uygulamalardan bazılarının indirilme sayısı 1 milyondan fazlaydı. Five Nights Survival Craft ve McQueen Car Racing Game gibi 1 milyondan fazla indirilen oyunlar, isminden de anlaşılabileceği gibi çocuklara hitap ediyordu.

Google, uygulamaların yanı sıra geliştiricilerin de hesaplarını sildiğini ve uygulamaların yüklenmiş olduğu cihazlara bildirim göndermeye devam edeceklerini duyurdu.