maxresdefault 3 1

Tesla, Norveç’te en çok tercih edilen marka oldu

Tüm otomobillerin yüzde 32’sinin elektrikli olduğu Norveç, Tesla markasının en çok tercih edildiği ilk ülke oldu. Ülke, tüm dünyadaki elektrikli otomobillerin yüzde 10’una sahip. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tesla, elektrikli araçlarıyla Norveç’in en çok tercih edilen otomobil üreticisi olmayı başardı. Ürettiği araçlar ve şirket CEO’su Elon Musk ile gündemden düşmeyen şirket, dünyadaki tüm elektrikli otomobillerin yüzde 10’una sahip olan ülkede son çeyrekte tam 3153 otomobil satışı gerçekleştirdi.

Norveç’teki otomobillerin yüzde 32’si, yani neredeyse 3’te 1’i elektrikle çalışıyor. Halkın büyük bir bölümünün elektrikli otomobillere yönelmesi, Tesla modellerinin kolay bir şekilde zirveye tırmanmasına yardımcı oldu.Tesla'nın Norveç satış oranları

Ülkede en çok satılan otomobil modeli Tesla Model X. İkinci sırada ise yine Tesla tarafından üretilen Model S bulunuyor. Üçüncü sırada da VW Golf yer alıyor.

Model X

Tesla modelleri Norveç’te rekora yardımcı oldu

Tesla modellerinin sayısının artması, Norveç’in otomobillerden kaynaklanan karbondioksit salınımını büyük oranda azaltarak ülkenin yeni bir rekora imza atmasına yardımcı oldu. Elektrikli otomobil sayısının giderek artması da yeni rekorların kırılacağını gösteriyor.