Qualcomm Apple 1

Qualcomm: İphone X Satışlarını ABD’de Engellemeye Çalışıyor

Qualcomm patentinin kendisine ait olduğu ve izinsiz kullanıldığı gerekçesi ile iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X serisi cihazların satışının ABD’de Engellemeye çalışıyor.

Satışının yasaklanmasını talep eden Qualcomm, Apple‘ın ensesinden düşmeyecek gibi gözüküyor. Geçen günlerde suç duyurusunda bulunan Qualcomm; Apple’ın kendisine ait olan 16 farklı patenti izinsiz kullandığını öne sürmüştü.

ABD‘de ki ticaret komisyonuna başvuran Qualcomm, iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X serisi cihazların satışının ABD‘de yasaklanmasını talep etti.

Apple’ın Kullandığı Panetetler Neler

İki firma arasında ki sürtüşme aslında geçen yıl başlamış; tartışmanın büyümesi ile olay patent kavgasına dönüşmüş durumda. Apple’ın patentler radyo frekans alıcı-vericileri, derinlik tabanlı görüntüleme, enerji tasarruf hafızası ve güç açık-kapalı fazlarında telefonun davranışlarını kapsayan patentlerini izinsiz kullandığını iddia eden Qualcomm‘un Patent ücretlerinin yüksek olduğunu savunuyor.

Qualcomm bu savaştan kazanan olarak çıkarsa Apple‘ın bu ürünleri için diğer ülkelerde de yasaklama davalarını kazanmasına öncülük edebilir.