Zulanin Steamdan kaldirilmasina Hep Destek Tam Destek neden oldu 1

Zula’nın Steam’dan kaldırılmasına “Hep Destek Tam Destek” neden oldu!

Daha önceden size Zula hakkında birçok bilgi vermiştik. Şimdi ise Steam üzerinden Türk yapımı olan FPS oyununun kaldırıldığını belirtelim!

Neden kaldırıldığını anlatacak olursak eğer Zula‘nın geliştiricileri tarafınca düzenlenmiş destek kampanyası oluyor. Hep destek Tam Destek adında gelen kampanya ile Steam üzerinden kullanıcılar oyuna yorum yaptıkları taktirde özel silah ve hediyeler kazanıyorlardı. Bu bakımdan reddit üzerinde açılan bir başlık nedeniyle eleştiriler ortaya çıkarak bu durumun rüşvet olduğu dile getirilmişti. Hatırlayacağınız gibi Crytek ve Warface‘de daha önceden rüşvet başlığıyla gündeme gelmişti.

Zulanın Steamdan kaldırılmasına Hep Destek Tam Destek neden oldu

Hep destek Tam destek!

Valve‘nin sözleşmesinde ise Steam hesabı üzerinden kullanıcı yorumlarını etkileyebilecek tutumların olmaması gerektiği belirtilmişti. Bu bakımdan Zula‘nın kullanıcı yorumlarını etkileyerek yorum yaptırması ve böyle bir tutum sergilemesi sözleşmeyi ihlal ettiğini açıkça ortaya çıkarıyor. Valve’ye aykırı olan bu durum Steam üzerinden Zula’nın kaldırılması için yeterli bir sebep. Zulanın geliştiricileri ise bir açıklama yaptı:

Zula açıklamasında kısaca kendilerinin 22 Kasım 2016‘da bu etkinliği başlattıkları ve uyarıları görünce Aralık 2016‘da çok kısa bir süre içerisinde bu etkinliği iptal ettiğini belirtiyor. Ayrıca bu kadar eski ve iptal edilen bir etkinliğin karşısında Steam‘ın böyle bir tavır sergilemesinin de ciddi anlamda art niyet barındırdığı öne sürülmüş durumda.