Zula 1 1

ZULA, Reklam Ödülleri Effie’den Altın Ödüle Layık Görüldü

InGame’in geliştirdiği Zula, 100’den fazla ülkede, 11 dilde 10 milyonun üzerinde e-sporsever tarafından oynan oyun, 2 milyondan fazla takipçiyle sosyal medyada da büyük bir etkiye sahip Zula’nın her gün 5 bin adet videosu dünya çapında oyuncular tarafından YouTube’a yükleniyor ve bu içerikler de ayda 20 milyonun üzerinde izleniyor.

Fanatikte yer alan habere göre Reklam Oscarları olarak nitelendirilen 42 ülke ve 6 bölgede düzenlenen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağı 9 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu ve itibarlı yarışması kabul edilen Effie’de yaratıcılıkta sınır tanımayan, etkisi kanıtlanmış reklam ve pazarlama iletişimi kampanyaları yarıştı. Yarışmaya %100 Senin Oyunun kampanyasıyla katılan ZULA, ajansları Pure New Media ile Topluluk Yönetiminde Başarı kategorisinde Altın Ödül’ün sahibi oldu.

Değerlendirmelerin, hedefler, fikir, uygulama ve iş sonucunun dikkate alınarak yapıldığı yarışmada Zula, %100 Senin Oyunun kampanyasının da desteğiyle elde ettiği başarılı sonuçlar sayesinde Altın ödülü almaya hak kazandı. Interaktif mecra kullanımı ve hedef stratejiler doğrultusunda oluşan “ağızdan ağıza iletişim” etkisiyle hayata geçen kampanya,  hem YouTube influencerları ile yaptıkları işbirlikleri, hem de ZULA oyuncularının isteklerine beğenilerine kulak verilerek yürütüldü.

Tamamıyla Türkiye’de, Türk mühendisler ve tasarımcılar tarafından geliştirilen ZULA’nın 3 milyon aylık aktif oyuncusunun yaklaşık 2.5 milyon civarını Türkiye’den tekil oyuncular, 500.000’ini ise farklı ülkelerden tekil yabancı oyuncular oluşturuyor. ZULA oyuncuları Türkiye’deki tüm oyun türleri dahil olmak üzere oyuncu sayısının %6.25’ini oluşturuyor. Oyuna bir kere girmiş kayıtlı oyuncu sayısı ise tüm Türkiye oyuncu sayısının %30.80’ini kapsıyor.

Ocak 2017 – 2018 tarihleri arasında aylık aktif kullanıcı sayısı %240, anlık aktif kullanıcı oranı  %290, yeni kullanıcı sayısı  %218 artan ZULA büyümeye devam ediyor.