Lenovo Z5

Yüzde 95 ekran-gövde oranıyla Lenovo Z5 geliyor!

Lenovo’nun yüzde 95 ekran-gövde oranına sahip olan akıllı telefonu Lenovo Z5 adım adım gerçekliğe yaklaşıyor. İlk olarak yalnızca bir kısmının göründüğü bir fotoğrafla gündeme gelen akıllı telefon, şimdi de isminin bulunduğu bir çizimiyle internette paylaşıldı. Paylaşımı yapan kişi ise bir Lenovo yöneticisi.

Lenovo’nun başkan yardımcısı Chang Cheng, Çin’in sosyal paylaşım platformu Weibo üzerinden ultra ince ekran çerçevesi bulunan, yüzde 95 ekran-gövde oranına sahip bir akıllı telefon tasarımı paylaşmıştı. Herhangi bir resmi duyuru yapılmamasına rağmen bu paylaşımla sektörü takip edenleri heyecanlandıran Cheng, şimdi de Lenovo Z5 olarak isimlendirilen yeni modelin çizimini paylaştı.

Lenovo’nun nasıl böylesine büyük ekran-gövde oranına sahip olan bir akıllı telefon üreteceği henüz bilinmiyor, ancak Cheng’in söylediğine göre yeni modelde ön plana çıkan, devrim niteliğinde dört teknolojik yenilik bulunacak. Bunların yanı sıra akıllı telefonun 18 adet patentli teknolojisi mevcut olacak.

Lenovo Z5

Lenovo Z5 nasıl %95 ekran-gövde oranına ulaşacak?

Bugüne kadar en büyük ekran-gövde oranına sahip olan akıllı telefonlarda ön kamera ve diğer sensörler için, birçok kullanıcı tarafından sevilmeyen ekran çentiğinin kullanıldığını gördük. Ekran çentiğiyle ön plana çıkan iPhone X ve yüzde 91,3 ekran-gövde oranına sahip Mi Mix 2 de bunlar arasında. Apple’ın iPhone X için OLED panelini kendi altına katladığı, Mi Mix 2’nin ise ön kamera için küçük bir alana ihtiyaç duyduğu biliniyor. Açıkçası bu noktada Lenovo’nun nasıl bir planının olduğunu bilmiyoruz, ancak ekran-gövde oranını büyütmek adına ön kameradan feragat edeceği düşünülmüyor. Başkan Yardımcısı Cheng’in bahsettiği devrimsel özelliklerden birisi muhtemelen ön kameranın konumlandırılmasıyla ilgili olacaktır.