Yurt Disindan Telefon Nasil Getirilir Iste Tum Detaylar

Yurt Dışından Telefon Nasıl Getirilir? İşte Tüm Detaylar!

Bildiğiniz gibi Yurtdışında satın alınan telefonlar ülkemize göre daha ucuza alınmakta. Tabii ki ülkemizde uzun süreli kullanım için pasaport kaydı şart. İşte tüm detaylar…

Akıllı telefon fiyatlarının ülkemizde ciddi derecede bir fiyat artışıyla satıldığını hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan birçok insan yurt dışına gittiği zaman daha uygun bir şekilde aynı telefonu alarak sahip oluyor. Bu durum nasıl gerçekleşiyor? İşler nasıl yürütülüyor?

Örnek verecek olursak son çıkan Apple iPhone X modelini yurt dışından getirip kullanmak mümkün. Peki nasıl olacak o iş hemen anlatalım.

iPhone X yurt dışında 999 dolar ile satışa çıkıyor. Bu bakımdan yaklaşık 4000 TL olan telefon ülkemizdeki vergiler ve diğer eklentilerle beraber 6.100 TL‘ye kadar ulaşıyor. Yani 2.100 TL fazla ödüyoruz.

Yurt Dışından Getirdikten Son Ne Olacak?

Akıllı telefonu yurt dışından alacak kullanıcılar ülkemizde IMEI kaydı yapmak zorunda. Bu bakımdan ABD’den alacağınız telefonlar için kayıt parasını 150 TL hesaplarsak eğer cebinizde 1950 TL para kalacak.

elefonu Türkiye’den satın almak yerine, yurt dışından alıp ülkemize IMEI numarasını kaydettirebilirsiniz. Bu şekilde telefonu daha uygun bir fiyata satın almış olursunuz. ABD’den getirdiğinizi düşünürsek, 1950 TL kadar bir rakam cebinize kalacak.

Eskiden telefonu getirip hemen kayıt yaptırmanız gerekiyordu. Şimdi ise 120 gün kayıt yaptırmadan kullanabilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz hemen kayıt yaptırmanız daha doğru.

Kayıt nasıl yaptıracam derseniz eğer, E-Devlet sistemi bu noktada işe giriyor. Sistem üzerinden başvuru yaparak kayıt hakkınızı sorgulayacaksınız ve harç ücreti 150 TL yatıracaksınız. Tabii ki kayıt için pasaport şart. Her şey bu kadar.