youtube 1

Youtube’un Android Arayüzü Değişti

Youtube, Android kullanıcıları için platform uygulamasında çok uzun zamandır bazı testler yaparken beklenen kullanıcı arayüz yenileme çalışmaları nihayet bitti ve yeni bir güncelleme ile yeni arayüz kullanılabilir hale geldi. İşte tüm detaylar…

Tüm dünyada bir numaralı video paylaşım sitesi olarak kabul edilen Youtube, geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde Android kullanıcılarına yeni bir arayüz üzerinde bazı çalışmalar ve testler yaptığını duyurmuş ve tam 8 aylık bir test sürecinden sonra ciddi değişiklikler yapılan kullanıcı arayüzü sonunda Google Play Store üzerinden indirilebilir ve güncellenebilir hale geldi.

Yeni Gezinme Çubuğu!

Youtube’ın Android arayüzünde yapılan değişikliklere bakıldığında ilk göze çarpan ise alt kısımda konumlandırılan video izleme dışında bütün sekmelerin görüldüğü gezinme çubuğu oluyor. Ana Sayfa, Trendler, Abonelikler ve Kitaplık olarak dört farklı sekmeye ev sahipliği yapıyor. Bu bakımdan uygulamanın kullanımı artık daha basit ve pratik hale geliyor.

Ayrıca belirtirse eğer, hesap ve kitaplık bölümleri yeni güncellemeyle birlikte farklı bir alana taşınmış durumda. En üst kısımda konumlandırılan profil resminize tıklayın ve Hesap üzerinden Ayarlar‘a geçiş yaparak erişim sağlayabilirsiniz.