YouTube Red 796x398 1

Youtube’a Yeni Ara Yüz Geliyor!

Google’ın video platformu olan Youtube için telefondan video izlerken bir yandan da içeriğe göz atmanızı kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir arayüzü test ediyor.

Şu an kullanılan arayüzde yapılabilecekler sınırlı ilken şimdi ise daha fazla özellik kullanmanızı sağlayacak özellikler geliyor. Yeni tasarım ile birlikte, kullanıcılara video oynatma üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlayacak; böylelikle videoyu alt kısıma simge durumuna küçülttüğümüzde kişiler küçültülmüş olan video yanında özel oynatma düğmelerini görecekler. Ayrıca yeni arayüz ile videoları kapatmak için ise bir standart olan “X” düğmesi yanında ayrıca duraklatma ve oynatma düğmelerini de göreceğiz.

Düğmelere ek olarak gelen başka bir özellik ise videoların minik resimlerinin yanında başlıkları da görüntülenecek.

Bu değişiklikler ile ilgili olarak kullanıcıları bilgilendirmek için Android alt düzenleme listesinde olan Redditor Therexin tarafından paylaşılan GIF ile ortaya çıkmış oldu.

Bazı kullanıcıların bu değişiklik ile ilgili olarak yapmış oldukları paylaşımlarda ise Google‘ın 2013’ten beri oynatma düğmelerine ayrıldığı YouTube TV kullanıcı arayüzünü andırdığı ifade ediliyor.

Yeni kullanıcı arayüzü henüz telefonunuza yerleştirilmemiş olabilir, bunun nedeni daha önce ifade ettiğimiz gibi bu özelliğin yalnızca test için belli bir gruba yüklenmiş olması ve sizin o grup içinde olmamanızdan kaynaklandığını hatırlatalım.

Youtube İçin Yeni Arayüz Ne Zaman Gelecek?

Ayrıca bu yapılan değişikliğin ne zaman uygulanacağı ile ilgili henüz Youtube tarafından yapılmış resmi bir açıklamanın da olmadığını belirtelim.