YouTube’dan para kazanmak isteyenlere kötü haber

Google, YouTube üzerinden videolarla para kazanmak isteyenlere kötü bir haber verdi. Video paylaşım platformu, YouTuber’ların para kazanması ve video yüklemesi için gerekli olan kriterleri biraz daha zorlaştırdı. Konuyla ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Google, YouTube üzerinden para kazanmayı daha zor kılan bazı yeni kurallarını duyurdu. Son olarak platformun en ünlü yayımcılarından birisi olan Logan Paul’un intihar eden bir kişinin videosunu yüklemesinin ardından tartışmalara konu olan YouTube, bundan sonra platforma eklenecek olan videoların kontrol ekibi tarafından uygunsuz içerikler içerip içermediği konusunda inceleneceğini söyledi. YouTube’da bulunan bir yetkili tarafından paylaşılana göre şirket, bu gibi olaylara tepki verme konusunda son derece yavaş kalıyordu ancak yeni sisteme geçilmesiyle birlikte tepki verme hızı da artacak.

YouTube

YouTube’dan para kazanmak neden zorlaştı?

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre platform üzerinden para kazanmak isteyen kullanıcıların artık iki kritere uygunluk göstermesi gerekiyor. İşte o kriterler:

  • Abone sayısı: Reklam geliri elde etmek isteyen YouTuber’lar en az 1000 abone sayısına ulaşmalılar. Daha az abone sayısına sahip olan kişiler, yükledikleri videolar ne kadar çok izlenirse izlensin gelir elde edemeyecek.
  • İzlenme süresi: YouTuber’ların yükledikleri videolar son 12 ay içerisinde en az 4000 saat kadar izlenmiş olmalı. Bu süreye ulaşamamış olan YouTuber’lar abone ve izlenme sayıları fark etmeksizin gelir elde edemeyecek. YouTuber’ların bu sayıya ulaşmak adına platforma daha fazla video yüklemesi gerekecek.

Şirket, bu iki kriterin yanı sıra YouTuber’ları izleyicilere önermeden önce bazı değerlendirmeler de yapacaklarını duyurdu.