YouTube terorle alakali arama terimlerini yonlendirerek asirilik mucadelesi veriyor

YouTube terörle alakalı arama terimlerini yönlendirerek aşırılık mücadelesi veriyor

Google, YouTube’a bir özellik eklediğini açıkladı.Aşırı içerik arayan herkesi terörizmi kınayan videolara yönlendirecek. Google’ın büyük girişiminin bir parçası oluyor!

Jigsaw – Alphabet’ın güvenlik inkübatörü ve karşı aşırılık yanlısı başlangıç ​​Moonshot CVE, Yönlendirme Yöntemi’ni oluşturmak için ortaklık kurdu. Birisi aşırı içerikle ilgili anahtar kelimeler aradığında, YouTube bunun yerine belirli ideolojiye ters düşen bir dizi video gösterecektir.

Bugün YouTube, Yönlendirme Yöntemi ile kanıtlanmış modeli kullanarak bir özelliği sunuyor: kullanıcılar belirli anahtar kelimeleri YouTube’da aradığında, şiddet içeren aşırılık yanlısı işe alma anlatılarını çürüten videoların bir oynatma listesini görüntüleyeceğiz.

 

İlginç bir fikir, ancak acımasız anti-aşırıcı içerik oluşturmak için hangi anahtar kelimelerin kullanılacağını merak ediyorum.

Ayrıca, ne zaman biri meşru araştırma veya gazetecilik nedenleriyle böyle şeyler aradığında ne olacak? Yönlendirmeyi kapatmanın bir yolu var mı? Zamanla tüm detayları öğreneceğiz.