YouTube Kids

YouTube Kids Akıllı Televizyonlara Geliyor

Video paylaşım platformları içerisinde şüphesiz en ünlü olanı YouTube olarak biliniyor. Giderek büyüyen platform son günlerde yeni bazı haberlerle de gündeme gelmeye başladı. Şimdi ise gündem çocuklara özel olarak açılan YouTube Kids bölümünün akıllı televizyonlara gelmesi.

YouTube hem genel kullanımı arttırmak hem de herkese hitap edebilmek adına çeşitli düzenlemeler yapıyor. Uygulama güncellemeleri şeklinde yapılabildiği gibi tüm bu düzenlemelerin yeni platformalar yeni kollar açmak şeklinde de yapıldığını görüyoruz. Bu noktada dev platformun son adımlarından birisi de YouTube Kids bölümü olmuştu. Yaklaşık olarak 2 yıl önce duyurulan yeni bölümde YouTube, doğrudan çocuklar tarafından kullanılabilecek olan özel bir platform duyurmuş oldu.

İçeriklerin tamamının çocuklara uygun olarak düzenlenmesinin sağlandığı bölümde eğitici videolara da önem veren YouTube ilk etap için beğeni toplamayı başarmıştı. Sürekli bir gelişim içerisinde olan YouTube’un gelişimlerinden YouTube Kids alanı da nasibini aldı. Öncelikle video sistemlerinde gelen yenilikler, hemen arkasından gelen yeni kanal yapısı derken uygulamanın şimdiden akıllı televizyon uyumu için yeni adımlar atıldı.

Sadece web üzerinden değil doğrudan ana YouTube uygulamasında olduğu gibi uygulamalar üzerinde de kullanılması istenen YouTube Kids uygulaması bu noktada yeni bazı düzenlemeler aldı. Gelen yeni düzenlemeler sonrasında ise ilk aşama için sistem değişiklikleri ve uygulama destekleri duyuruldu.

YouTube Kids Belli Markalara Geldi

YouTube tarafından yapılan çalışma sonrasında uygulamanın şu an için belli başlı markaların akıllı televizyonlarında da kullanılabilir hale geldiği açıklandı. YouTube Kids uygulama desteği için iş birliği yapılan markalar ise LG, Samsung ve Sony gibi dev markalar oldu. Özellikle televizyon alanında ağır taşlar olarak değerlendirilen 3 markanın akıllı televizyonlarına uygulama desteğinin gelmesi YouTube Kids’in büyük oranda yaygınlaşmasını da sağlayacak bir adım olarak gösteriliyor.

YouTube Kids

Yenilenmiş yüzüyle beraber YouTube Kids kullanımı için kullanıcıların yapması gereken işlemlerin oldukça basit olduğunu da ekleyelim. Sadece televizyonların uygulama menülerine girmek ve burada yer alan YouTube Kids uygulamasını indirmek yeterli oluyor. Bunun dışında herhangi başka bir işlem ya da düzenleme yapmaya gerek kalmıyor.

Şimdilik Sadece LG Serilerinde Var

Her ne kadar akıllı televizyonlar için uygulama versiyonu duyurulmuş olsa da YouTube Kids uygulamasının genel olarak geliştirmeleri devam ediyor. Şu an için sadece LG akıllı televizyonlarının uygulama mağazalarında yer aldığı gözlenen YouTube Kids uygulamasının bu versiyonu da beta versiyonu olarak değerlendirilmekte.

Başta Samsung olmak üzere birçok markaya destek vermesi beklenen uygulamanın geliştirme sürecinin tamamlanmasıyla beraber yavaş yavaş yayınlanmaya başlayacağı da gündemde. Fakat şimdilik net yayın tarihi konusunda da bilgi vermek oldukça zor. Sadece LG, Samsung ve Sony serilerinin ilk seriler olacağı konusunda net bilgiler verildi.