YouTube Kid

YouTube Kid, sürüngenlerin dünyayı yönettiğini ileri süren videodan dolayı tepki gördü

YouTube tarafından çocuklara yönelik içeriklerin tek bir platformda toplanması adına kullanıma sunulan YouTube Kid, sürüngenlerin dünyayı yönettiği ve Ay’a gidilmediği iddialarını barındıran komplo teorisi video yayımladı.

Sadece çocuklara özel eğitici, eğlendirici ve öğretici videolar yayımlamak adına kullanıma sunulan YouTube Kid, komplo teorileriyle dolu bir video paylaştı. UFOTV® The Disclosure Network tarafından paylaşılan yaklaşık 5 saat uzunluğundaki video, insanlığın Ay’a gitmediğinden sürüngenlerin dünyayı yönettiğine kadar birçok komplo teorisi hakkında bilgi veriyor.

YouTube Kid

YouTube bu videonun çocuklara gösterilmesinde herhangi bir sakınca olmadığını düşünüyor, ancak bu gibi videolar anlamlandıramadıkları bilgiler içermesinden ötürü genç bireylerin psikolojisini bozabiliyor ve hatta panik atak gibi çeşitli durumların oluşmasına sebebiyet veriyor.

Videonun YouTube Kid’de yer aldığı ortaya çıkınca yetkililer platformda büyük çaplı bir arama düzenledi ve 25’e yakın uygunsuz videonun kaldırıldığı paylaşıldı.