YouTube iPhone uygulaması için ‘Keşfet’ sekme testini duyurdu

YouTube, son zamanlarda doğru iletişimden kaynaklı çalışmalar yürüttüğü deneyler sırasında birçok topluluk sorunuyla karşılaştı. Şimdi ise CEO SUSAN Wojcicki’nin yorumlarının ardından bazı iOS kullanıcıları için şimdilik çalışan bir deneme hakkında erkenden bilgi ediniyorunuz.

İçerik Oluşturucu İçeriği kanallarda bir video için ayrıntılı olarak sunulan YouTube’un en son testi ise “Keşfet” sekmesi oluyor. Uygulamanın bu kısmında kullanıcıların kendilerince bulunamayacakları veya görmedikleri videoları görmelerine imkan sağlanacak. Yinede bu özellik kişiselleştirilmiş deneyler öneriyor.

https://twitter.com/TeamYouTube/status/1021442916655411201

YouTube’un Ana Sayfa sekmesinde ki önerilerine hakim olanlar, önerilerin videoların kullanıcıların daima olarak görüntülemiş olduğu kanallardan veya konulardan görüntülenme elde ettirecek bir özellik olarak geliyor. Bir diğer yandan ise Keşfet sekmesi, kullanıcıların çok daha önceden görmediği içerik oluşturucularının videolarını ortaya seriyor. Konuyu ayrıntılı olarak YouTube’da Ürün Yönetimi Direktörü Tom Leung şöyle açıklıyor:

“Keşfet, dieğr türlü karşılaşmadığınız birçok farklı konuyu, videolara ve kanalları sizlere sunacak şekilde tasarlandı. Ancak kişiselleştirilir ve görüntüleme etkinliğine dayalı olduğunu belirtelim. Yani çok sayıda lastik jant videolarına bakıyorsanız araba videoları karşınıza çıkacaktır.”

Bu özellik bugün yeni sunulmuş durumda. Ancak iPhone kullanıcılarının sadece %1’ini etkilemekte. Test aşamasında olan özelliğin ne zaman herkese geleceği ise şimdilik bilinmiyor.