youtube

YouTube Google’ın Reklamını Spamladı!

Dünyanın en büyük video platformu, Google’ın reklamını spam olarak algılayınca reklamı yayımlamadı.

Youtube’un videoyu yayımlamamasının sebebi ise benzer olaylarda olduğu gibi otomatik spam kontrolüne takıldığı düşünülüyor. Youtube tarafından geliştirilen sistem reklam videoları otomatik olarak denetme algoritmasına sahip olunca zaman zaman ufak tefek hatalarda görülebiliyor.

Özellikle son zamanlarda içerik üreticilerinin muzdarip olduğu durum bu kez firmanın kendi başına geldi. Spam filtresi zaman zaman gereksiz engellemeler ile içerik üreticilerini mağdur ediyordu. Kullanıcıları adeta çileden çıkaran bu durum bu kez Google’ın başına geldi. Ee etme bulma dünyası.

Google Chromebook Reklamı Spam Yedi!

The Next Web’in haberine göre Google tarafından yayımlanan Chromebook Pixel reklam videosu spam olarak görüldü. Olayın hemen üstünden karışıklık giderilerek reklam spamdan çıkarıldı. Google kendi söküğünü dikebilse de içerik üreticilerinin bu denli bir düzeltme şansı bulunmuyor.

Youtube tarafından engellenen Google reklamı tüm kamuoyunda trajikomik olay olarak görüldü. Her ne kadar gülsek te bu durumun ardında oldukça ciddi sorunlar bulunmakta. Youtube’un ne tür bir algoritma kullandığı ve bu algoritmanın ne kadar güvenilir olduğu tartışma konusu haline geldi.