Youtube Girişimi Nasıl Olmalıdır?

Youtube Girişimi Nasıl Olmalıdır?

Youtube günümüz sosyal medyasında en çok para kazanılan mecradır. Reklam açısından da en geniş yelpazeye sahip olduğu için çoğu işletme youtube girmeyi karlı görmekte. Verdiğiniz reklamlar sayesinde kanalınıza olumlu bir şekilde yön verebilirsiniz. İlk olarak bir kanal tanıtımı yapabilirsiniz. Bu videonuzda kanalınızın amacını neler yapacağınızı, nasıl bir kitleye ulaşacağınızı söyleyebilirsiniz. Daha sonra YouTube kanalınızı genişletmek ve geliştirmek için yapmanız gereken noktalar var.

Öne Çıkan Videonuzu İyi Belirleyin

Öne çıkan video kanalınıza girilir girilmez görülen ilk videodur. Aynı zamanda bir marka iseniz ürününüzün tanıtımını da öne çıkan videolara koyabilirsiniz. Ne kadar iyi ve anlaşılır bir video koyarsanız kanalınız o kadar çok ziyaret edilecek ve abone sayınız yükselecektir. Youtube bu muazzam özelliği iki farklı şekilde sunmaktadır. İlki, yeni ziyaretçilere özel gösterilen video. İkincisi ise, abonelere özel video. Yeni ziyaretçilere özel gösterilen video, kanala abone olmayıp ziyaret eden kişilerin önüne çıkan videodur. Bu bölümde kendinizi ve kanalınızı tanıtan bir videoyu kullanabilirsiniz. Böylece abone çekmeniz oldukça kolaylaşır. Abonelere özel video da ise, onlara özel farklı ve güzel bir video çekip yayınlayabilirsiniz. Aboneleriniz zaten sizi tanıyıp nasıl videolar çektiğinizi bildiği için onlara güzel bir seyir keyfi sunabilirsiniz.

Youtube Girişimi Nasıl Olmalıdır?

Videolarınızda Anahtar Kelimelerden Faydalanın

Kanalınızın ve videolarınızın Google, YouTube tarafından daha iyi ayrılabilmesi için anahtar kelimelerinizi çok iyi seçmelisiniz. Bunun için yapmanız gereken şey, içerik stüdyosuna girip kanal seçeneğinin alt kısmında gelişmiş bölümüne tıklayıp karşınıza gelen ekranda kanalınızı tanıtacak olan anahtar kelime kısmı olacak bu alana kanalınızın ya da var olan markalarınızın anahtar kelimelerinizi yazın. Böylece algoritmada öne çıkacaksınız.

Videolarınızda Özel Resimler Kullanın

Video kapaklarınızı video içeriğinize göre yapmaya dikkat gösterin. Eğer dikkat çekici bir kapak resmi kullanırsanız insanların bu videoya girmesine aracı olacaksınız. Hem resimleri hem de başlıkları ilgi çekici koymanız en başta yapmanız gereken şeylerdendir. Aynı zamanda videoya önceki videonuzun kartını ve linkini de eklemeyi unutmayın. Bu sizin tüm videolarınızın izlenmesini sağlar.