youtube 1

YouTube Çocukların İzlediği Kanallara Karışacak!

YouTube’da çocukların izlediği her videoda genellikle yorum alanı kapatılıyor. YouTube tarafından yapılan açıklamada ise geçen hafta pedofililerin çocukların bulunduğu videolara yapılan uygunsuz yorumlar nedeniyle devre dışı bırakılacağını belirtti. Yani çocukların bulunduğu kötü örnek oluşturan yorumlar artık devre dışı bırakılacak ve yoruma kapatılacak.

Geçen haftadan itibaren bu uygulamaya başlanıldı ve bu uygulamanın birkaç ay süreceğinin belirtmesinde bulundular. Epic Games, Nestle gibi firmalar, çocuk videolarına uygunsuz şekilde yorumların yapılması üzerine YouTube’da olan videolarını geri çektiler.

sdsd BOA9

YouTube Üst Yöneticisi Susan Wojcicki, Twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımda; “Bize göre hiçbir şey platformda genç insanların güvenliğini temin etmekten daha önemli değil” sözlerine yer verdi. Ayrıca YouTube üzerinden aşı yapmanın taraftarı olmayan kanallar tehlikeli olan fikirlerin yayılmasına sebep veriyor.

Bu tehlikeyi azaltmak için aşı karşıtı olan kanallar yayından kaldırılacak. Hatta uzman görüşlerin söylediği tıbbi aşıların faydaları olan bilimsel videolar yayınlanacak. Son olarak şunu da belirtelim; tıbbi aşılarla alakalı gerçek dışı bilgiler sunan videolar artık tavsiye edilmeyecek, reklam olarak karşınıza çıkmayacak, bu durumun önüne geçilecek.