youtube Android 1 1

YouTube Android Güncellemesi Ortaya Çıktı

Web sürümlerinde olduğu gibi mobil sürümlerde de en çok kullanılan video platformlarından biri olan YouTube, sürekli hale getirdiği güncellemelerine devam ediyor. Bu kez uygulamanın Android sürümü için yeni güncelleme yolda.

Web platformlarında olduğu kadar akıllı telefon platformlarında da bir hayli sık kullanılan video paylaşım platformu YouTube, son dönemde aldığı kararlar ile gündem olmaya başladı. Aktif kullanıcı sayısı ya da abone sayıları bir yana dursun uygulamanın en çok konuşulmasına neden olan gelişmeler reklam sisteminde yaptığı değişiklikler ve canlı yayın özelliklerinde aldığı kararlar.

Bu kararlar sadece YouTube’un gündem olmasını sağlamamış bunun yanında uygulamanın firma anlaşmalarının da gözden geçmesine neden olmuştu. Öncelikle firmalar yeni modeli beğenmediği için YouTube anlaşmalarını iptal etmişti. Ardından reklam gösterme sisteminin değişmesiyle beraber bir kez daha gündem olan uygulama şimdi ise Android sürüm üzerinde gelecek olan güncelleme haberi ile gündemde.

YouTube Android Sürümünde Neler Değişecek?

Güncelleme haberinin gelmesiyle beraber uygulamanın Android sürümünde dikkat çeken değişikliklerin neler olacağı merak edilmeye başlandı. Bu konuda ise belli başlı detaylar henüz şimdiden verilmiş durumda. Ortaya çıkan ilk değişiklik uygulamanın ana menüsü üzerinde. Yapılan yenileme sonrasında her zaman için üst kısımda yer alan ana sekme görünümlerinin artık alt kısma taşınacağı belirtiliyor. Yani ana sayfa tuşu, favori butonu gibi ekstra menüler artık uygulamanın alt kısmında yer alacak. Tek yenilik ise bu olmayacak. Bunun dışında uygulamanın video gösterme stillerinde de değişikliklerden bahsediliyor.

youtube Android

Öncelikle ön izleme olarak gösterilen videoların artık sabit köşede kare şeklinde gösterilmeyeceğini belirtelim. Bunun yerine daha fonksiyonel olan ve durdur, ileri sar gibi butonların bulunacağı şerit görüntüsünde ön izleme yapılacağı ortaya çıktı.

Şerit şeklinde gösterim görüntüyü biraz daha sınırlıyor olsa da ekstra kontrol butonları çok daha işlevsel hale gelinmesini sağlayacak. Sekmelerin gösterim değişiklikleri ön izleme alanlarında yapılan değişiklikler ve genel menü değişimlerine ek olarak profil gösterim kısmında da hem görsel hem de işlevsel değişimlerden bahsediliyor fakat henüz profil kısmı için yeni bir detay söz konusu değil.

YouTube Android Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Android akıllı telefonlarda YouTube kullanımını baştan aşağı değiştireceği düşünülen söz konusu güncellemenin ne zaman yayına geçeceği konusunda ise net bilgiler paylaşılmadı. Google bu konuda bir açıklama yapmazken yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağına ilişkin tahminler güncellemenin çok fazla gecikmeyeceğini göstermekte.

Google tarafından verilen ipuçlarının bu yönde olması yeni YouTube güncellemesinin çok kısa süre sonra akıllı telefonlarda kullanıma sunulacağını işaret ediyor. Yeni güncellemenin boyutunun ise standart güncelleme boyutundan biraz daha yüksek olacağını belirtelim. Sadece menülerde yapılacak değişim bile güncelleme boyutunun beklenenden büyük olacağının kanıtı.