YotaPhone 3

YotaPhone 3 Nasıl Bir Akıllı Telefon?

Çift ekranlı modelleri içerisinde ilk örneklerden biri olan YotaPhone 3, geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Yeni seri YotaPhone 3 modelinin özellikleri neler? YotaPhone 3 nasıl bir telefon? İşte detaylar.

Akıllı telefon dünyasında farklı modeller genel olarak bir adım öne çıkıyor. Öyle ki standart bir akıllı telefon modelinden farklı olarak, kullanılacak herhangi bir yenlik telefonların bir anda öne çıkmasını sağlıyor. Bu şekilde sunduğu farklılıklarla kendisini kabul ettiren serilerden birisi de YotaPhone akıllı telefonları.

Çift ekranlı akıllı telefonların ilk örnekleri olan YotaPhone serisinin sunduğu farklı yapı kullanıcıların da epey bir ilgisini çekmiş ve seri YotaPhone 2 modeliyle epey bir konuşulmuştu. Fakat belli bir oranda satış elde etmiş olsa da istediği gibi açılım gösteremeyecek Yota şirketinin yeni telefonu bir türlü gelmemişti. Geçen haftaya kadar. Sonunda YotaPhone 3 modeli olarak serinin devam telefonu olacak olan yeni telefon duyuruldu. Peki YotaPhone 3 modeliyle beraber marka neleri değiştiriyor? Yine ilgi çeken bir seri elde edilebilecek mi?

YotaPhone 3

YotaPhone 3 Detayları

YotaPhone 3, henüz duyuru ötesine geçemedi. Yeni tüm özellikler tamamen netlik kazanmış değil. Belli olan özelliklerde ise ekran sistemi ortaya çıkıyor. Diğer modellerde olduğu gibi çift ekran ile gelecek olan YotaPhone 3, ön kısımda AMOLED ekranlarıyla gelecek olan yeni seri akıllı telefonların arkı kısmında ise okuma tabletlerinden sıkça gördüğümüz E-Ink ekranlarının kullanıldığını görmekteyiz. Bunun dışında genel sistem hakkında daha fazla bir bilgi bulunmuyor. Sadece YotaPhone 3 serisinin çift ekranlara sahip olacağını biliyoruz.

Teknik kısımda da henüz detaylarını görmediğimiz akıllı telefonların, Snapdragon 820 işlemcileriyle beraber gelmesi beklentiler arasında. Bunun dışında iki farklı versiyon ile geleceği de belirtilen YotaPhone 3 akıllı telefonlarının 64 GB ve 128 GB versiyonlarının sunulacağı belirtiliyor. İlk olarak Çin genelinde satışa çıkacak olan akıllı telefonların, 350 dolardan başlayıp 450 dolar fiyata kadar çıkacağı belirtiliyor. Eylül ayında Çin’de satışa çıkması beklenen telefonların, yılsonunda da tüm bölgelerde satılması bekleniyor.