besleme roketi kasabaya düştü

Yörüngeye uydu taşıyan besleme roketi kasabaya düştü! [Video]

Çin tarafından üretilen Long March 3B roketinin besleme roketi, görev sırasında ayrılmasının ardından ülkedeki bir kasabaya düştü. Bölgedeki halk roketin düşüşünü cep telefonlarıyla videoya çekti. Haberimizden videoya ve diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

Çin’de yörüngeye uydu yerleştirme görevi az kalsın facia ile sonuçlanacaktı. İki adet uyduyu yörüngeye bırakmak için fırlatılan roketin besleme roketlerinden birisi, görevini tamamlamasının ardından ana roketten ayrılarak yeryüzüne düştü. Görevdeki bir yanlış hesaplamadan dolayı besleme roketi birçok kişinin yaşadığı köyün yakınlarına çakıldı.

Çin’in uzay programıyla yakından ilgilenen bir gazeteci olan Andrew Jones, bu görev sırasında besleme roketinin düşeceği yerin belirlendiğini ve bölge halkının bu olaydan haberdar edildiğini dile getirdi. Ancak küçük bir yanlış hesaplamadan dolayı roketin, köye hesaplanandan çok daha fazla yaklaştığına da dikkat çekti.

Köylüler roketin düşüşünü videoya çekti

Roketin düşüşünden önceden haberdar olan köylüler, düştüğü sırada besleme roketini görüntüledi. Aşağıdaki videodan şiddetli patlama anını izleyebilirsiniz.

https://twitter.com/cnspaceflight/status/951700575015419904

Yetkililer, roketin düşmesinin ardından bölgede yangın başladığını ancak can veya mal kaybı yaşanmadan önce yangının söndürüldüğünü açıkladı.