PlayStation Ninteno Youtube yorum engeli 1
PlayStation

Yine Youtube Yine İlginç Bir Karar

Sosyal medya uygulamalarından biri daha önce olan bir platform olarak karşımıza çıkan Youtube, son aylarda aldığı kararlarla beraber teknoloji dünyasının gündeminden düşmüyor. İlk olarak uygulamanın aldığı kararla beraber reklam sisteminde değişikliklere gidilmesi, bunun yanında kanalların reklam gösterimlerinin sisteminin değiştirilmesi ve bu adımlar sonrasında dev firmaların Youtube karşı yaptırımları uygulamayı bir anda gündem yaptı. Son olarak ise PlayStation ve Nintendo’nun Youtube kararı kafaları karıştırmaya yetti.

Dünyanın en çok kullanılan video platformu kesinlikle Youtube. Doğrudan Google tarafından desteği verilen uygulamalardan biri olmasıyla zaten çok kısa süre içerisinde yaygınlaşacağı düşünülen uygulamanın son yıllarda geldiği konum ise tartışmasız derecede iyi. Artık söz konu video platformu birçok konuda kendi sistemini bile internet dünyasına kabul ettirebiliyor. Bir nevi video platformu internet dünyasında trendleri de belirlemeye başladı. Öyle ki artık söz konusu platform üzerinden ünlü olmayı başaran birçok kullanıcı bile var.

Hatta internet dünyasında elde edilen bu ün daha sonra real dünyada bile etkili olmaya başladı. Kısacası uygulamanın böyle bir etkisi oluştu. Bu etki sayesinde dünyanın en başarılı video platformlarından biri haline gelen uygulamanın son dönemde yaptığı atılımlar ise başka bir gündem konusu oluyor. Özellikle son yılarda elde edilmiş olan başarıya karşılık yeni reklam kararları ve yeni kanal kararlı uygulamanın bir hayli gündem olmasına neden olmuştu. Buna karşılık ise birçok dev markanın da yaptırımlar uyguladığını gördük. Şimdi ise oyun denildiğinde akla gelen ilk firmalar arasında olan PlayStation ve Nintendo’nun bu konuda kararı gündem oldu.

PlayStation ve Nintendo Youtube Yorumlarını Kapattı

İki Japon firması bugün yaptıkları açıklamalarla beraber resmi kanallarında yorum özelliğini kapalı konuma getirdi. İlginç karar ise şaşkınlıkla karşılandı. İki firmanın da aynı anda böyle bir karar almasının nedeni ise henüz açıklanmış değil. Sony ve Nintendo tarafından konu hakkında açıklamaları gelip gelmeyeceği de açıkçası merakla bekleniyor.

PlayStation yorum engeli

Kesin olan bir şey varsa iki firmanın da şu an için PlayStation ve Nintendo resmi kanallarında artık yorum bölümünün bulunmadığı. Genel değerlendirilmeye bakıldığında oldukça yüksek yorum sayısı olmasına rağmen bu kararın neden alındığı konusunda da yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

Sadece Japonya Hesaplarında Geçerli

Bununla beraber yorum kararının sadece Japonya kanallarında geçerli olduğunu da belirtelim her iki markanın Avrupa ve Amerika Youtube kanallarında da şu an için yorum özelliği açık durumda. Nintendo ve Sony’nin diğer hesaplarında da yorum engelini kullanıp kullanmayacağı konusunda net bilgiler elde edilmiş değil.

Bunun dışında alınan karardan geri dönülüp dönülmeyeceği konusunda da bilgimiz yok. Video devinin son kararlarından mı yoksa başka bir sorundan mı yorum engeli yapıldı bunu göreceğiz.