pixel2 cnet 1

Yine Pixel 2 XL: Dokunmatik ekran dokunuşları algılamıyor

OLED ekranındaki sorunlar nedeniyle kullanıcıları tarafından eleştirilen Pixel 2 XL’ın bir başka ekran sorununa daha sahip olduğu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

Dokunmatik ekranındaki sorunlar nedeniyle satışa sunulduğundan beri birkaç haberimize [1] [2] konu olan Pixel 2 XL, şimdi de ekranın kenar kısımlarında kalan bölgelerin dokunuşu algılamadığı iddialarıyla gündemde. Akıllı telefon sahiplerinin çeşitli platformlarda paylaştığı bilgilerle duyurulan sorun, Pixel 2 XL üzerinden herhangi bir işlem yapmayı zorlaştırıyor.

Google’ın resmi forumlarında soruna ilişkin şikayetlerini dile getiren bir Pixel 2 XL kullanıcısı, oyun oynadığı sırada akıllı telefonun bu sorununun ne gibi zorluklara neden olduğunu paylaştığı bir videoyla gösterdi.

Videodan da izleyebileceğiniz gibi dokunmatik ekran sorunu birçok uygulamada ve işlem sırasında mevcut. Bu nedenle donanımsal bir hatanın buna neden olmuş olabileceği düşünülüyor. Öte yandan Google, sorundan haberdar olduklarını ve yakın zamanda çözüme kavuşturulacağını duyurdu. Birkaç Pixel 2 kullanıcısı ise cihazlarında benzer bir sorun olmadığını dile getirdi.