Dolandırıcı

Yıldırımdan elektrik üreteceklerini söyleyerek 200 bin dolar dolandırdılar!

Özel ve ender bir bakır kullanarak yıldırımdan elektrik üretebilecek bir cihaz icat ettiklerini söyleyen dolandırıcılar, bir iş adamından 200 bin dolarlık ‘yatırım’ almayı başardı. Cihaz testlerinin ertelenmesinden şüphelenen iş adamının durumu polise anlatmasıyla olayın gerçek yüzü ortaya çıktı.

İlginç dolandırıcılık örneklerine bir yenisi daha eklendi. Hindistan’da yaşayan bir iş adamı, son derece ender ve özel bir bakır kullanarak yıldırımdan elektrik üretebileceklerini iddia eden dolandırıcıların tuzağına düştü. Düşük kaliteli uzay giysileriyle yaptıkları işi tehlikeli ve hassas gibi göstermeye çalışan dolandırıcılar, iş adamını sahte bir deneyle ikna etmeyi başarmış.

https://twitter.com/bhavatoshsingh/status/993817440822833152

Bu özel bakıra yıldırım düştüğünü dile getiren  dolandırıcılar, metal olmayan pirinç tanelerinin bile bakırın gücünden etkilendiğini göstermek adına küçük bir numara yapmış. Dolandırıcılar ilk olarak ‘özel’ bakırı manyetik bir sıvıyla kaplamış, ardından içerisinde demir dolgu bulunan pirinç tanelerini bu bakır ile çekmeyi başarmışlar. Son iş olarak da pirinci bile çekebilecek güce sahip olan bakırın, bu şekilde yıldırımı da kontrol edebileceğine ve NASA’nın özel bakırla üretilen cihaz için milyonlarca dolar ödeyebileceğine iş adamını inandırmışlar.

İş adamı, gereken parayı aldıktan sonra birçok kez kötü havayı bahane ederek testleri erteleyen kişilerden şüphelenerek polise başvurmuş. Yapılan inceleme sonucunda iki dolandırıcıların baba ve oğul olduğu, daha önceden de tedavi amaçlı yılan satma gibi dolandırıcılıklara karışarak binlerce dolar elde ettikleri ortaya çıktı.