pardus 17 yenilikler 1

Yerli Pardus’un 17. sürümü çıktı, İşte yenilikler

Milli işletim sistemimiz olan Pardus için yeni bir sürüm kısa süre önce yayınlandı. Yeni sürümle birlikte oldukça güzel yenilikler kullanıcılarını şaşırtmaya geliyor. Pardus 17.0 ile neler geliyor? İşte tüm detaylar!

Milli işletim sistemimiz olan Pardus için yeni bir sürüm olan 17.0 kısa süre önce yayınlandı. Peki yeni sürüm ile birçok yenilik geliyor. Bu yenilikler ciddi anlamda kullanıcının ilgi odağı olan ve dikkatini çekebilecek yenilikler olarak görülürken, deneyim açısından oldukça iyi bir sunum sağlıyor. Linux çekirdeği kullanan işletim sistemi 4.9’dan faydalanmakta. Yeni sürümde masaüstü ortamında XFCE 4.12 kullanıldığı görülüyor. Bu bakımdan hafiflik ve eşitlik ön plana çıkıyor.

Pardus 17 ile birlikte en çok beklenen yenilik ise performans odaklı oluyordu. Görsel olarak değişen arayüz artık performansa engel olmak yerine destek olacak şekilde geliyor. Linux çekirdeği 4.9.0 ile beraber gelen Pardus donanımlarınızı yüksek hızda ve sorunsuz olarak çalıştırıyor. Ayrıca LibreOffice, Thunderbird, Firefox , VLC Media Player gibi yazılımların en güncel ve kararlı sürümlerini kullanmaya başlayacaksınız. Tüm bunların yanı sıra pil ömrünün de uzadığını belirtelim.

Pardus 17.0 Sistem Gereksinimleri Neler?

CPU (x64): En az: 500Mhz, Tavsiye edilen: 1.0 Ghz+
RAM: En az: 256 MB, Tavsiye edilen: 512 MB+
Gerekli Disk alanı: En az: 6GB, Tavsiye edilen: 8GB+
GPU: En az 640×480 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci