GravityLight

Yer Çekimi Kuvvetinden Işık Üreten Cihaz: GravityLight

Yerçekimi kuvvetinden yararlanarak ışık kaynağı üretildi. Elektriğin olmadığı bölgelerde kullanılması hedefleniyor.

GravityLight isimli kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşu tarafından geliştirilen GravityLight isimli ürün maddi anlamda güçlük çeken ve elektriğin ulaşamadığı bölgelerdeki insanlara ışık üretebilmesi amacıyla geliştirildi. Yerçekiminden yararlanarak ışık üreten makine oldukça basit bir mekanizmaya sahip. Hiçbir elektrik veya enerji kaynağına sahip olmayan cihaz her yerde ışık kaynağı olarak kullanılabilmeye oldukça elverişli.

Yer Çekimi İle Işık Üreten Cihaz: GravityLight

Kullanışlı bu üründen ışık üretebilmek için ihtiyacınız olan tek şey 12 kilo ağırlık! Cihaza bağlı olan bir torbaya koyduğunuz yük yer çekiminden yararlanarak yavaşça bağlı olduğu ipleri çekiyor. Çekilen iğler oldukça basit makara sistemi ile bir çarka bağlı bulunuyor. Yer çekimi etkisi ile dönen çarklar 0,1 volt elektrik üreterek cihazda bulunan ledleri aydınlatabiliyor. Cihazda bulunan ledler ortamı aydınlatmaya yetiyor.

Ek olarak 2 adet uzatma girişi bulunan cihaza ek ledler bağlayarak bulunduğunuz ortamı daha da aydınlatabilmeniz mümkün. Şu an için yalnızca Kenya’da kullanılmaya başlayan cihaz fakir bölgelerde elektriğe sahip olmaya kesimlere dağıtılması planlanıyor. Şu anlık satışa sunulmayacak olan cihaz ilerleyen süreçte satışa sunulabilir.