umut tan okutan 2 1

Yeni Yılda Yeni Bir Umut! Umut Tan Okutan’dan Geldi!

Uzun yıllardır, vokal ve gitarı ile müzik piyasasında yer alan Umut Tan Okutan, 2021 yılının ilk gününe ilk teklisi ile giriş yaptı. “Milyonlar Arasında” isimli tekli aslında uzun yıllar önce bestelenen ve sanki dinleyici ile buluşmak için bugünü bekleyen bir şarkı.  Şarkıdaki yalnızlık teması özellikle pandemi dönemindeki izole yalnızlık günlerinde daha da anlamlı hale gelmiş.  Herkesin zaman zaman kendini kalabalıklar arasında yalnız hissettiğini, milyonlar arasında yalnız olma hissine herkesin aşina olduğunu söyleyen sanatçı, aslında şarkının bir yandan da umudu işaret ettiğini vurguluyor.  Şarkıda yer alan tüm müzisyenlerin aslında yıllardır bildiği ve sevdiği şarkı, pandemi sürecinde tekrar hayat buldu. Özellikle müzisyenler açısından oldukça zor geçen salgın döneminde, 25 yıllık müzisyen arkadaşların bir araya gelerek şarkıya el vermesi umudu besliyor.

umut t.okutan

Sanatçı Umut Tan Okutan 1971 Ankara doğumlu.  İTÜ’de Matematik Mühendisliği eğitimi görüp bir yandan mühendislik kariyeri yaparken diğer yandan müziği hiç terketmedi.  Taksim’in efsane dönemlerinde Kemancı, Mojo, Hayal Kahvesi, Caravan, Irish Pub gibi bir çok mekanda Rock cover grupları ile yüzlerce kez sahne aldı.

İlk single “Milyonlar Arasında” kayıtları Mono Müzik, Atakan Ilgazdağ ve Babajim İstanbul stüdyolarında gerçekleştirildi.  Şarkıda sanatçıya; davulda Aykan İlkan, bas gitarda Cem Konuk, elektro ve akustik gitarlarda Barış Şam, piyano ve klavyelerde Arda Algül, keman ve viyolada Ulaş Kurugüllü ve cümbüşte Dorukhan Yaldız eşlik etti. Şarkının düzenlemesini yapan Arda Algül, aynı zamanda prodüktörlüğünü de üstlendi.  Yapımın Miks ve Mastering’i Adham Farid’e, fotoğrafları Jale Tan’a, kapak tasarımı ise Emrah Şener’e ait.

“Milyonlar Arasında” müzik videosu: