Xbox Scarlett

Yeni Xbox modelinin tanıtım tarihi belli oldu

Güvenilir kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft, yeni Xbox modelini 2020 senesinde satışa sunmayı planlıyor.


E3 etkinliğinde birbirinden güzel oyunların tanıtılmasıyla birlikte yeni ve daha güçlü konsolların ne zaman satışa sunulacağı soruları da bir kez daha gündeme geldi. Thurrott yazarlarından birisi olan Brad Sams, güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilerle Microsoft’un yeni oyun konsolunu 2020 senesinde tanıtmayı planladığını belirtti.

Henüz resmi kaynaklardan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ancak 2020 tarihi, analiz uzmanlarının görüşleriyle de gayet uyuşuyor. Bu tarih hem son çıkan model dikkate alındığında uygun görünüyor, hem de yeni PlayStation’ı göreceğimiz tarihle uyumluluk gösteriyor.

Xbox Scarlett

Birden çok Xbox modeli tanıtılacak

Xbox’ın başında bulunan Phil Spencer, yeni konsolun satışa sunulma tarihinden bahsetmedi fakat “Scarlett” kod adına sahip konsolların yapısı üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Spencer’ın “konsollar” demesi 2 sene içerisinde birden çok modelini tanıtılacağına işaret ediyor.

Kaynak