Yeni Tasarımı ve İşlevsel Özellikleri ile Yeni Gmail Kullanıma Açıldı!

Uzun süredir geliştirme daha doğrusu modernleştirme bekleyen Gmail; sonunda muradına erdi. Google, yenilediği Gmail tasarımını bugünden başlayarak kullanıma açtı!

Yaklaşık olarak 1.2 Milyar kullanıcıya sunulan yenilenmiş Gmail, yeni tasarım ile dünya çapında kullanıma sunulmaya başlandı. Yenilenmiş tasarıma sahip Gmail’de artık gelen kutusundan çıkmadan e-postalarınıza daha efektif şekilde ilgilenebilmenizi, aynı zamanda, çevrimdışı çalışma, gizli modda e-posta gönderebilme gibi özellikleri de sunmuş olacak.

Bölüm bölüm açılan güncellemenin önümüzdeki haftalarda herkes tarafından kullanılabilir hale gelecek olan yenilik ile kullanıma sunulacak olan yeni özellikler şunlar:

Geliştirilmiş Güvenlik Önlemleri

Gmail, üzerinden kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeye çalışan e-postaların önlenmesine yönelik bu geliştirme sayesinde; gelen mailler arasında bu amaca yönelik bir mail olması durumunda, kırmızı uyarı ve email’in açılmaması gerektiğine dair bir uyarı paylaşılacak.

Gizli Mod Özelliği

İçeriğinden endişelendiğiniz ve paylaşılmamasını istediğiniz e-postaların güvenliği için geliştirilen Gizli Mod (Confidential Mode) sayesinde, gönderilen e-postanın başka birine yada birilerine iletilmesini veya kopyalanmasını, indirilmesini veya yazdırılmasını engellenebilecek.

gizli Mod

Önemli e-postalara eklenen bir güvenlik önlemi de alıcınıniçeriği görüntülemeden önce kimliğini telefonuna gönderilenbir şifre sayesinde onaylaması veya yeniden Gmail oturumu açmasını isteyebileceksiniz.

Bir başka önlem ise geçerlilik süresine sahip e-postalar gönderebilecek olmanız. Bu özelliği kullanmanız durumunda belirlediğiniz süre içinde açılmayan e-posta kendini yok edecek ve okunmaz hale gelcek.

Yapay Zeka Hatırlatıcı, Akıllı Yanıt ve Erteleme Özellikleri

Oldukça fazla sayıda mail alanların, maillerini kaçırmaması için Google’ın yapay zekasıbelirli bir zaman içinde yanıt vermediğiniz e-postaları tekrar hatırlatacak. Bu durum aynı şekilde yanıt beklediğiniz e-postaların takibi için de geçerli.

iPhone veya Android üzerinden Gmail kullanıcılarına sunulan akıllı yanıt özelliği, yani e-postanın içeriğine göre önerilen yanıtları Gmail’in web arayüzünde kullanabileceksiniz.

e-postaları erteleyip belirli bir süre karşınızda durmasını engelleyebilecek,  belirlediğiniz süre dolduktan sonra ilgili e-posta yeniden gelen kutunuzda görünmeye devam edecek şekilde düzenleme yapabileceksiniz.

Otomatik E-Posta Aboneliklerinden Kurtulma

Yapay zekanın nimetlerinden faydalanılabilecek bir yenilik de sunuluyor. Gönderen ve bu gönderilen maillerden kaçı ile ilgilendiğinize bağlı olarak yapay zeka size gereksiz e-posta aboneliklerinden çıkmanız için öneriler getirecek.

Ayrıca Gmail’in mobil uygulaması artık sadece önemli mesajlar hakkında push bildirimler gönderecek.