Nokia 105

Yeni Nokia 105 Geliyor. İşte Tüm Özellikler

Nokia 105 tuşlu telefonlarının tanıtımı yapıldı. Nokia 105 modelinin özellikleri neler? Telefonların fart yaratacak fiyatları açıklandı mı? İşte tüm detaylarıyla Nokia’nın yeni cep telefonu hamlesi!

Nokia, tam anlamıyla akıllı telefon piyasasına geri dönüş yapmayı başardı. İlk olarak yeni Android işletim sistemine sahip olan modeller, hemen ardından gelen Nokia 3310 hamlesi derken şimdi ise telefon devi bir eski modele daha can veriyor. Nokia 105 adıyla bildiğimiz ve tıpkı Nokia 3310 gibi bir dönemin efsane modellerinden biri halin gelen Nokia 105 serisinin yenilenmiş yüzü bugün itibariyle de tanıtıma çıktı. Peki modelde neler değişti? Nokia tuşlu telefonları yeniden lider yapabilecek mi? Bakalım.

Nokia 105 Tüm Özellikleri

Tahmin edebileceğiniz gibi bu model Nokia’nın fiyat odaklı bir modeli. Yani telefonun sağlamlığı, sistem özellikleri, ekranı gibi detaylardan çok fiyatına dikkat edeceğiz. Zaten tuş takımına sahip olan bir modelden bahsediyoruz. Ekran kısmında 1.8 inçlik seçimin yapıldığı Nokia 105 cep telefonlarının, ekran kısmında ciddi sayılabilecek bir boyut artışı olduğu görülüyor.

Ekran özellikleri kısmında tuşlu telefonlar için ideal boyutla karşımıza gelse de yeni serinin, teknik özellikler kısmında vasatı geçemediğini ekleyelim. Sadece 4 MB RAM bellek miktarına sahip olan telefonun akıllı telefon modelleriyle karşılaştırılması imkansız. Eski tuşlu telefonların makyajlı modeli karşımızda desek yalan söylemiş olmayız. İşletim sisteminde de standart Nokia teknolojisi olarak gördüğümüz Nokia Series 30+ tercihi yapılmakta.

https://youtu.be/rlPIMdgSaws

Bunun dışında çift SIM kart yuvası bulunan akıllı telefonun çıkarılabilir bataryası ve FM radyo gibi ayrıntıları da dikkat çekiyor. Ana telefon modelleri için çok tercih edilmeyeceği düşünülen modelin ikinci telefon olarak ise tercih edilebilecek serilerden biri olduğunu belirtelim. Öyle ki telefonun fiyatı oldukça düşük ve 15 dolar seviyesinde. Çift hatlı modeller için 15 dolar gibi çok düşük bir ücret sunulması, özellikleri ne kadar düşük olursa olsun 105 modelinin tercih edilen serilerden biri olacağını gösteriyor. Nokia 105 telefonlarının ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı konusundaysa henüz bir açıklama bulunmuyor.