Microsoft Surface

Yeni Microsoft Surface Satışa Çıktı

Tablet sektöründe Microsoft Surface tablet serilerinin ayrı bir yeri olduğunu söylemek gerekiyor. Üst segment tablet sınıfında yer alan Microsoft Surface tablet serisinin çok uzun aralıklarla yenilendiğini de biliyoruz. Nadir olarak yenilenen Microsoft Surface serisinin geçtiğimiz aylarda da özel bir modeli de tanıtıldı. Şimdi ise yeni seri tabletlerin piyasaya çıkışı yapıldı. İşte detaylar.

Apple’ın iPad serisi tabletlerine yeni modellerin ekleneceğinin açıklamasıyla beraber tablet sınıfın markanın rakiplerinin kimler olacağı merakla bekleniyordu. Daha önce Apple’ın bu alanda en ciddi rakiplerinden biri olan Microsoft kanadından ise beklenen hamleler geldi. WWDC 2017 etkinliği öncesinde teknoloji devi, Apple’dan da önce davranarak yenilenmiş Microsoft Surface tablet modelini duyurdu.

Microsoft Surface 5 olması beklenen tabletlerin çok etkili değişiklikler sunmaması, yeni modelin gelmeyeceğini bunun yerine yenilenmiş Surface 4 modelinin piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Merakla beklenen seri hakkında tanıtımdan sonrada birçok yenilik ve birçok detay duyuruldu. Tanıtımdan sonra sessizliğe bürünen yeni serinin şimdi ise piyasaya çıkış yaptığı da açıklandı.

Microsoft Surface

Microsoft Surface Avrupa’da Satışta

Yenilenmiş tablet serisinin ne zaman tanıtımı yapılacak derken yeni seri tabletlerin 17 Avrupa ülkesinde satışa çıktığı açıklandı. İlk olarak Windows S işletim sistemiyle beraber kullanıma sunulacağı açıklanan yeni seri tabletlerin, standart işletim sistemi kullanımına da izin vereceği açıklandı.

Windows 10 kullanımına da doğrudan izin verecek olan yeni seri tabletlerin satış fiyatı içinse 1000 dolar açıklaması yapılmış durumda. 1000 dolar gibi bir satış fiyatıyla çıkacak olan yeni seri tabletlerin ülkemizde ise satışa çıkış yapıp yapmayacağı konusunda bilgiler verilmiş değil.

Microsoft Surface serisinin yeni serisinin ülkemizde satışa çıkması durumunda ise serinin fiyatının en az 4 bin TL bandında olması bekleniyor. Intel i5 serili modellerin daha çok ilgi çekeceği düşünülse de yeni varyasyonlarında kısa süre sonra piyasaya çıkması bekleniyor. Detaylar için Microsoft açıklamasını beklemek gerekecek.