yeni jailbreak 1 1

Yeni Jailbreak Bekleyenler için Kötü Haber Geldi

Hemen her Apple kullanıcısının takip ettiği Jailbreak sürümleri bir süredir sessizliğini korumakta. Yeni sürümün ne zaman geleceği belirsizliğini korurken, son Jailbreak üzerinden bir sene geçtikten sonra umutları söndüren bir açıklama geldi. Artık Yeni Jailbreak göremeyecek miyiz? İşte tüm detaylar.

Özellikle iPhone kullanıcıları iOS’un kapalı yapısında bir hayli şikayet etmekte. Aslında baktığımızda güvenliği ve diğer birçok etkenin düşünürseniz iOS’un dışa doğru kapalı bir yapıda olması oldukça olumlu sonuçlar veriyor. Fakat güvenlik sağlanırken kullanıcıların kullanım özgürlükleri biraz kısıtlanıyor. Uygulama yükleme ve benzeri birçok işlem için iOS’un kuralları dışına çıkılamıyor. Bu durumda sadece iOS içinde geçerli değil.

Diğer Apple işletim sistemi yazılımlarında da aynı durum söz konusu. Apple bir yandan kullanıcıları korumak bir yandan da uygulama desteğini arttırmak için adımlar atıyor fakat kullanıcılar bu noktada daha çok Jailbreak işlemini tercih ediyor. Cihazların sınırlarını kaldıran Jailbreak işlemiyle beraber bu sınırlamaların da önüne geçilebiliyor. Son olarak 1 sene önce gördüğümüz Yeni Jailbreak sürümlerinin durumu ise pek iyi değil.

Yeni Jailbreak

Yeni Jailbreak Gelmeyecek

Daha önce Todesco tarafından hemen sonrasında Pangu tarafından gelen açıklamalarla beraber Yeni Jailbreak sürümlerinin çok gecikeceğini belirtilen ifadeler kullanılmıştı. Özellikle Todesco bundan sonra böyle bir çalışma yapmayacağını açıklamıştı. Şimdi ise bir başka isim tarafından Jailbreak bekleyenleri yıkan haber geldi. Geliştirici Freeman tarafından yapılan açıklamayla beraber bundan sonra Yeni Jailbreak sürümü gelmesinin çok zor hatta imkansız olduğu belirtildi.

Freeman tarafından yapılan açıklamaya göre Apple’ın işletim sistemi güvenliğini arttırması, bunun yanında geliştiricilere açıkları bulmaları karşılığında ödüller vermesi ve Yeni Jailbreak geliştiricilerinin de artık daha çok Apple’a yönlenmesiyle beraber bir devrin daha kapandığı belirtiliyor. Apple’ın cihazlarında çok ciddi güvenlik açıklarına neden olan Jailbreak sürümleri için artık çalışmaların yapılmayacağı belirtiliyor.

Şimdilik konu hakkında detaylar bu şekilde ilerliyor olsa da hala yeni bir sürüm bekleyen geliştiricilerde var. Fakat son gelişmelere bakacak olursak Yeni Jailbreak sürümü artık neredeyse hayal olarak nitelendirilmekte. Apple’ın adımlarının böylelikle başarılı olduğunu da görüyoruz. bakalım gelişmeler neler olacak?