kablosuz şarj

Yeni iPhone’lar İşte Bu Araçlarda Kablosuz Şarj Olacak!

Apple geçtiğimiz günlerde tanıttığı modelleri iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X için kablosuz şarj destekleyen arabaların listesini yayımladı.

Son model iPhone’ların kablosuz şarj özelliği olduğunu biliyoruz ama peki hangi araçlarda bu kablosuz şarj özelliği geçerli? Listesinde birçok araç yer alan iPhone’un yayımladığı araçların sayısı birçok kişiyi tatmin etmiş durumda.

iPhone’ları şarj edebilen araçların arasında BMW, Auidi, Ford, Mercedes-Benz, Chryler, Honda, Toyota, Volvo, Volkswagen, Peugout, Vauxhall, Citroen , DS ve Opel gibi marka araçlar yer alıyor. Ancak Apple sahip olduğunuz aracın 2017 sonrası olması gerektiğini de ekledi. Yani eğer aracınız 2017 öncesi bir model ise pekte bir şansınız bulunmuyor.

Kablosuz Şarj İçin Aracınız 2017 Model Olmalı!

Nitekim bu araçlar kablosuz şarj özelliğini barındırmayan araç listesinde yer alıyor. Kablosuz şarj özelliği ilk kez karşımıza çıkmıyor ancak araçlarda bu tür özelliklerin eklenmesi ile birlikte araç üreticileri satış konusunda potansiyellerini arttıracak bu özelliği göz önünde bulunduracaklardır.

Bu özellik yalnızca Apple marka telefonlara değil Android telefonlara da gelmesi bekleniyor. Nitekim dünya üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sisteminin Android olduğu göz önüne alınırsa daha etkili bir adım olacaktır.