iphone 8 de 32 gb secenegi olmayacak 1487702062 1

Yeni iPhone’da 3D Kamera Olabilir

Yeni iddialara göre iPhone 8, Kinect-vari bir kamerayla kullanıcı karşısına çıkabilir. İşte tüm detaylar!

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modeli piyasaya sürülmeden önce iPhone 8 hakkında birçok iddia ortaya çıkmış ve yeni model cihazların kullanıcı karşısına çıkmasından hemen sonra yeni iPhone hakkında iddialar devam ediyordu.

Şimdi ise yeni bir iddia yeni iPhone’un kamerası üzerine geldi. KGI Securities isimli güvenlik firmasında Ming-Chi Kuo’ya göre Apple’ın yeni bir kamera üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

8QCFn3FyMfJt949mHrkH8k 1200 80

Bu bakımdan iPhone 8’in kamerasına bakıldığında yüz taraması veya iris tarayıcı olacak diyebiliriz. Üç boyutlu çekimlerin ve arttırılmış gerçeklik deneyimin sunulması gerçekleşebilir. Bu bakımdan kullanılan teknoloji Kinect’inkine benzeyebilir.

Kuo’nun iddialarına göre Apple, kamera teknolojisini ön kameraya uygulayacak. Kamera sensörü, kızılötesi ışınlar ile algılayarak desteklenecek. Bu durum ile ön kamera sadece düz görüntü almayıp derinlikte ölçecek. Kullanıcılar artık cihaz kilitlerini kamera yardımıyla açabilir. Ayrıca oyun deneyimlerinde de değişiklikler olabilir.

Kuo’nun iddialarına göre Apple’ın arka kamerası için derinlik algılayıcı sensörler yer alabilir. Ancak iPhone 8 ile birlikte gelmesi için zamanın yeterli olacağını düşünmüyoruz. Yine de bekleyip göreceğiz.