Yeni iPhone Modelleri

Yeni iPhone Modelleri Beklenenden Daha Geç Gelebilir

Yeni iPhone Modelleri için şok bir iddia gündeme geldi. Eğer iddialar doğruysa Yeni iPhone Modelleri beklenen sürelerden çok daha geç gelecek. Peki, bu durumun nedeni ne? İşte tüm detaylar.

Apple bir süredir yeni iPhone modellerinin sorunlarını gidermeye çalışıyor. Firma bu konuda bir açıklama yayınlamış değil fakat hem markanın tedarikçilerinden hem de üretim tesislerinden gelen bilgilere bakacak olursak yeni modellerin üretiminde ciddi sıkıntılar söz konusu.

Bu noktada ekran değişimi ve kamera değişimi gibi nedenler yüzünden iPhone 8 akıllı telefonlarının gecikeceği üzerinden duruluyor olsa da son gelen haberler her üç model içinde sıkıntıların olduğunu ortaya çıkardı. Eğer ki iddialar doğruysa her 3 modelinde gecikme durumu söz konusu. Peki Yeni iPhone Modelleri ne kadar gecikmeli gelecek?

Yeni iPhone Modelleri Neden Gecikecek

Foxconn tarafından verilen bilgilere bakacak olursak, uzun süredir üretimde olduğu düşünülen Yeni iPhone Modelleri aslında hala üretime girmiş değil. iPhone 8 modeli için yeterli OLED ekran yetiştirilememesi, buna karşın parmak izi sensörlerinin durumu, yeni kamera detayları gibi birçok ekstra detay yüzünden iPhone 8 modellerinin üretime girmediği belirtiliyor.

Yeni iPhone Modelleri

Bunun dışında iPhone Modelleri içinde hemen hemen aynı durum söz konusu. iPhone 7s Plus modeli ve iPhone 7s modellerinde de LCD panel sorunu nedeniyle hala üretime girilemediği belirtiliyor. Tedarikçilerden gelen bilgilere bakacak olursak henüz üretim içinde 1 ay gibi bir süre var. Hal böyle olursa Yeni iPhone Modelleri en az 1-2 ay geç satışa çıkabilir ve geç tanıtılabilir. Kasım ayına kadar yeni modellerin ortaya çıkmayacağı düşünülüyor.

Tedarikçiler Neden Yetişemedi?

Yeni iPhone Modelleri için hazırlıkların yılın başından beri konuşulduğunu biliyoruz. Aslında Apple’ın geliştirme sürecinin uzun sürdüğü, tasarımsal değişikliklerle beraber şablonların çok geç oluşturulduğu düşünülüyor. Bu noktada da firmanın bir nevi tedarikçilere yeterli süreyi sağlayamadığını, gecikmelerinde bu nedenle yaşandığı belirtiliyor. Şimdilik Apple’ın resmi açıklamasını beklememiz şart. Detaylar ve yeni modellerin gecikip gecikmeyeceği ancak bu şekilde ortaya çıkacak.