Face ID

Yeni iPhone ve iPad modellerinde LG donanımları kullanılacak

Apple, yeni iPhone ve iPad modellerinde LG’ye ait olan donanımları kullanmaya karar verdi. Şirket, LG Innotek ile anlaşma masasına oturarak LG Innotek ile 3D görüntüleme donanımlarının üretimi için büyük bir anlaşmaya imza attı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Apple’ın amiral gemisi iPhone X’in Face ID teknolojisini gelecek Apple ürünlerinde de göreceğiz. Bu teknolojinin daha güçlü ve daha iyi performanslı donanımlarla cihazlarında yer almasını isteyen Apple, LG Innotek ile anlaşma masasına oturdu. Apple, şirketle 3D görüntüleme donanımları üretmesi için anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma sene içerisinde satışa sunulacak yeni iPad ve iPhone modellerinde LG Innotek tarafından üretilmiş donanımları göreceğimiz anlamına geliyor. Şirket bu anlaşmayla yaklaşık 820.9 milyon dolar ön ödeme aldı. Bu miktarı donanımların üretilmesi için kullanacak. Anlaşmadan elde edeceği gelirin diğer bölümünü de satıştan alacak.

LG Innotek

LG Innotek, iPhone üretimini hızlandıracak

iPhone X’in üretiminde sorunlar yaşayan Apple, birçok konumdaki mağazasına yeni modeller göndermekte güçlük yaşamıştı. Bazı kaynaklar bu sorunların Face ID donanımından kaynaklı olduğunu ileri sürmüş ve Apple’ın donanım tedarikçilerinin yavaş kaldığını söylemişti. Bu iddiaların doğruluk payı olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Apple’ın şimdiden LG Innotek ile anlaşarak olası üretim sorunlarını çözmeyi hedeflediği söylenebilir.