Yeni Essential Phone modeli hakkında açıklama yapıldı

Essential, PH-1’in halefi olan yeni model hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Şirket yöneticileri akıllı telefonun kamerası hakkındaki olumsuz yorumları işittiklerini ve yeni modeli bunu dikkate alarak geliştireceklerini belirtti.

Android’in kurucularından birisi olan Andy Rubin tarafından kurulan ve 1 milyar dolardan fazla yatırım alan Essential, ilk akıllı telefonuyla istediği hedefe ulaşamadı. Çentikli ekran sahip ilk model olan Essential PH-1 (Essential Phone), tasarımı ve titanyum gövdesiyle dikkat çekmeyi başardı ancak telefonun tamir konusundaki sorunları ve kamera performansı kullanıcıların notunu oldukça aşağı çekti.

Essential Phone

Essential’da tasarım müdürü olan Linda Jiang, Business Insider’a verdiği röportajda Essential Phone’un kamerası hakkında konuştu. Jiang, akıllı telefonun kamera performansının kullanıcılar tarafından beğenilmediğini fark ettiklerini ve olumsuz yorumları okuduklarını söyledi. Tüm bu yorumları dikkate aldıklarını belirten Jiang, PH-1’in bir üst modelini geliştirirken kamera başta olmak üzere kullanıcıların şikayetçi olduğu tüm donanımları yeniden gözden geçireceklerini dile getirdi.

Şirketin yeni telefonunu ne zaman tanıtacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.