PTT Trade

Yeni E-Ticaret Platformu “PTT Trade” Açıldı

PTT Trade, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.


PTT’nin yeni nesil e-pazar platformu olan PTT Trade, hem ülkemizde hem de global pazarda ürün alım-satım imkanı sunacak. e-Bay benzeri olan PTT Trade üzerinden yurtiçi ve yurtdışındaki satıcılardan ürün alımı gerçekleştirilebilecek. Kargo ise  PTT üzerinden ulaştırılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Şu şekilde Konuştu:

“İnternet bir yandan bireylerin tüketim konusundaki algı ve alışkanlıklarını değiştiriyor, dönüştürüyor, diğer yandan işletlemlerin özellikle de KOBİ’lerin dünyaya açılmalarında pazarlama, kültür ve stratejlerini geliştirmelerine büyük fırsatlar sunuyor. Bu platform öncelikle ülkemizde üretilen ürün ve hizmetlerin tüm dünyaya pazarlanması ve satışını çok daha etkin hale getirecektir. Elbette oluşturacağı yeni pazarlarla ülkemizin bu alandaki en kapsamlı ve en geniş platformu olmayı hedefliyoruz.”

 

Ülkemizde 2023 yılında e-ticaret hacminin 350 milyar TL olmasını hedeflediklerini belirten Turan, bu hedefe ulaşmada “ptttrade.com”un önemli bir yerinin olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti.

“Yakında 5G de geliyor. Sabit geniş bant abone yoğunluğu hedefini yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Mobil geniş bant abone yoğunluğunu ise yüzde 100’e ulaştıracağız. Fiber kablo uzunluğu bugün 81 bin 300 kilometre, önümüzdeki 4 yıl içinde bunu 338 bin kilometreye ulaştıracağız.”