Tanker Bank

Yeni Bir Saadet Zinciri Daha Çıktı: Tanker Bank

Gündemden neredeyse hiç düşmeyen Çiftlik Bank olayından sonra benzer yöntemler kullanan saadet zincirlerinin sayısı da oldukça arttı. Söz konusu yeni Saadet Zinciri Tanker Bank’ın toplamda 70 milyon TL dolandırdığı iddia ediliyor.


Mağdur isimlerden biri olan H.E, Tanker İşletmeciliği adı ile para toplayan Mustafa Ç’nin, para katılımcılarının güvenini kazanmak adına her ay kuryeyle para gönderdiğini belirtti.

Bankadan çektiği krediyle birlikte toplam 175 bin TL para yatıran H.E; 6 ay boyunca 8 bin lirayı aldığını ancak son ay parasını alamadığında diğer hisse sahipleriyle görüştüğünü ve  onların da parasını alamadığını öğrendi. Bunun üzerine Mustafa Ç’yi arayan H.E, kendisine  ulaşamadığını ve şahsın sosyal medya hesaplarını da dondurduğunu fark etti. H.E diğer mağdur vatandaşlar ile birlikte dava açmaya hazırlanıyor.

Mustafa Ç’nin yatırılan paralarla tanker aldığını ve işlettiğini sandıklarını belirten H.E, sadece Giresun’un iki ilçesinden altmış civarında bir sayıda kişinin bu yöntemle dolandırıldığını söylerken, ayrıca dolandırılan paranın toplam 70 milyon TL olduğunu belirtti. H.E, Mustafa Ç’nin Iğdır üzerinden İran’a kaçtığını öğrendiklerini de belirtti.

Mustafa Ç’ye dava açacaklarını belirten H.E avukatlık masraflarından yakınarak “Mustafa Ç’yi dava edeceğiz fakat avukatlarda dava için çok yüksek miktarlarda ücretler istiyor. Biz zaten güç duruma düştük. Ben şu an kredimi ödemekle uğraşıyorum. Dükkanımı kapatma seviyesine geldim. Benim şahıstan alacağım 175 bin liram var ama benim gibi yaklaşık 60 kişi sadece Giresun’da var. Bunların yaklaşık 15’i ABD’de yaşıyor ve 200 bin dolar gibi para yatıranlar var. Şu an bizler çok zor durumdayız. İnşallah diğer mağdurlar ile bir araya gelerek paramızı kurtarmak adına mücadele vereceğiz.” dedi.