Akilli telefon satin almak 1

Yeni Bir Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Akıllı telefonu alırken nelere dikkat etmelisiniz? Sizler için en önemli yönlerini derledik ve yeni bir akıllı telefonda karar vermenize yardımcı olmak istiyoruz.

Her zaman en yeni veya en pahalı model olmak zorunda değildir. Yeni cep telefonunuzla ne yapmak istediğinize daha çok bağlıdır. Bir müşteri, 200 model için yeterli olmasına rağmen, ileri teknoloji akıllı telefonlara ikna olmaktadır.

Bu yazımızda, bir cep telefonu alırken göz önünde bulundurulacak tüm ilgili yönleri gösterir. Böylece tam olarak size uygun modeli bulacaksınız ve muhtemelen çok paradan tasarruf edersiniz.

İşletim Sisteminin Seçimi

Bir akıllı telefon satın almadan önce en önemli karar işletim sistemidir. Mevcut, popüler cep telefonları şu anda yalnızca Android (Google) ve iOS (Apple) ile çalışıyor. Ayrıca, Windows, Symbian, Bada ve Blackberry gibi başka işletim sistemleri var, ancak bugün artık önemli bir rol oynamıyor.

akıllı telefon

Ekran

Bir akıllı telefonun ekranının rolü genellikle hafife alınmaktadır. İyi bir ekranın boyutu en az 5 inç ve en az 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahiptir. Küçük ekranlar için internet, e-posta veya oyun gibi uygulamalar çok eğlenceli değildir.

Akilli telefon

Boyut ve çözünürlük dışında, ekranın parlaklığı ve kontrastının yanı sıra yansıma önleyici kaplama ve görüş açısı dengesi de önemlidir. Bununla birlikte, hiçbir kural yoktur, bu nedenle akıllı telefonun kendisine bakmalı veya alternatif olarak alaka düzeyinden dolayı ekranı ayrı ayrı derecelendiren cep telefonu incelemelerini okumalısınız.

Oyunlar Formatı

Çocuğunuza ya da torununuza bir cep telefonu vermek istiyorsanız, oyun için de uygun olduğundan emin olmalısınız. 750 TL değerindeki çoğu akıllı telefon bugünlerde Angry Birds, Subway Surfers, Temple Run & Co. gibi basit oyunlar için de uygundur.