macbook pro ipuclari 1

Yeni Başlayanlar İçin MacBook Pro İpuçları

Macbook Pro çok güçlü bir dizüstü bilgisayardır ve verimliliğini birçok kez artırabilen ürünlerden bir tanesidir. Ancak, özellikle Windows ortamında çalışmaya alışkınsanız, biraz karmaşık olabilir. Bu yazımızda, Mac sistemini hızlı bir şekilde kullanabileceğinizi göstereceğiz.

Çoklu Dokunma Hareketleriyle Daha Hızlı Çalışın

Alışmak isteyeceğiniz ilk şey, o büyük, dokunuşlu pürüzsüz trackpaddir. MacBook Pro izleme panelinin bu kadar büyük olmasının ve diğer dizüstü izleme panellerinden neden bu kadar farklı hissettiğinin bir nedeni vardır.

Aslında akıllı telefonunuz veya tabletiniz gibi, çoklu dokunma hareketlerini destekleyebilir. Evet, bunu yapabilen birkaç Windows 10 dizüstü bilgisayar var, ancak MacBook Pro, uzun yıllar boyunca çoklu dokunmayı destekledi ve uygulama daha iyidir.

Macbook Pro

Siri’nin Sizin İçin Bazı Görevler Yapmasına İzin Verin

Apple ekosisteminde yeniyseniz bile, muhtemelen soruları yanıtlayan ve hatta bazı görevleri yerine getiren sanal asistan Siri’yi zaten duymuşsunuzdur. Siri, iPhone’da giriş yaptı ancak şimdi iPad ve Mac dahil olmak üzere diğer Apple cihazlarına doğru yolunu buldu. Siri’ye, ekranınızın sağ üst köşesindeki simgesine dokunarak erişebilirsiniz.

Ekran Yakalama

Bazen, bir belgede veya sunumda kullanmak üzere ekran görüntüleri yakalamak isteyebilirsiniz. Mac’inizdeki ekran görüntülerini yakalamak için aşağıdakilerden herhangi birini yapabilirsiniz:

  • Tüm ekranı yakalamak için komut + shift + 3 tuşlarına basın
  • Ekranın bir bölümünü yakalamak için, + shift + 4 komutlarına basın ve ardından bir artı işareti göründüğünde, yakalamak istediğiniz alanın üzerine artı işaretine dokunun ve sürükleyin. Yakalamak istediğiniz alanı kapladıktan sonra bırakın.