Photoshop Ipuclari

Yeni Başlayanlar İçin 3 Kolay Photoshop İpuçları

Photoshop hayal gücümüzü dönüştürme biçimimizi değiştirdi. Dijital bir işyerindeyseniz, Photoshop’u öğrenmek çok yardımcı olabilir. Photoshop bugün kesinlikle hemen hemen her dijital alanın oluşturduğu bir yaratıcılık merkezidir; web tasarımından animasyona; Fotoğraftan dijital dergiye derinden bağlıdır. Bugün fotoğrafçılık söz konusu olduğunda, Photoshop olmadan hayal etmek mümkün değildir.

İyi Photoshop becerileri, manipülasyon yapmadığınız sürece vasat bir resmi mükemmel hale getiremez. Bununla birlikte, kesinlikle en iyi fotoğrafınızı inanılmaz bir başyapıt haline getirmenize yardımcı olabilir. Photoshop’u öğrenmek yavaş bir işlemdir ve tüm bunlardan sonra dijital bir sanat olan yeterli pratikle denemelisiniz.

Bu makalede, bazı temel Photoshop rötuş becerileri ile size rehberlik edeceğiz. Yeni başlayanlar için bu 5 kolay Photoshop ipucu, fotoğraflarınızı geliştirmeyi öğrenmek için harika bir başlangıç olacaktır.

Photoshop

Klavye Kısayollarını Öğrenme

Klavye kısayollarını öğrenmek, işlem iş akışınızı hızlandırmanıza yardımcı olur. Araç çubuğunda farklı araçlar için birkaç temel kısayol vardır. En yaygın kullanılan kısayollardan birkaçı:

  • V = aracı hareket ettir
  • F – ekran modları arasında geçiş yapar
  • Boşluk çubuğu = geçici el tuşu
  • B – boya fırçası aracı
  • D – ön plan / arka plan renklerini varsayılan olarak ayarlar
  • X – arka plan ve ön plan rengi arasında geçiş yapar
  • E – silgi aracı
  • S – damga veya klonlama aracı
  • W – hızlı seçim aracı
  • Ctrl + j – seçilen katmanı çoğaltır

Renk Geliştirme – Titreşime Karşı Doygunluk

Renkli, fotoğraflarınızı geliştirirken deneyebileceğiniz başka bir alandır. Genel olarak fotoğrafa başlarken, her fotoğrafın rengini artırmak, sanki renkler fotoğraflardan çıkıyormuş gibi görünüyor. Doygunluk ve titreşimin nasıl çalıştığı arasındaki farkı anlarsanız daha yararlı olacaktır. Görüntü menüsüne gidin ve menüden Ayarı seçin

Vibrance seçeneğini seçiniz. Menü altında iki seçenek göreceksiniz – Titreşim ve Doygunluk. Titreşim, daha az doygun renklerin doygunluğunu artırır. Bu seçenek sarı ve turuncu ten tonlarını önler. Temel olarak titreşim, portreler için en iyi sonucu verir.

Netlik ve Ayrıntı Ekleme

Netlik eklemek, Photoshop’ta yeni başlayanlar için başka bir tekniktir. Bu, resminizin daha ayrıntılı görünmesini sağlar. Resimlerinizin çoğunu uygun değerlerle ayrıntılandırmanızı öneririz. Ancak görüntüleri Facebook’a yükleyecekseniz görüntüleri keskinleştirdiğinizden veya küçük bir değere sahip olduğunuzdan emin olun; çünkü görüntüleri sıkıştırır ve biraz daha keskin hale getirmek için biraz ayrıntı ekler. Dolayısıyla, zaten netleştirilmiş bir görüntü Facebook’a yüklendiğinde, çok kötü görünen bir değişiklik olur.