Audi q8 Tanıtıldı

Yeni Audi Q8 Tanıtıldı!

Audi Q8 Çin’de tanıtıldı. Yeni tasarımı ile göz dolduran Coupe SUV tasarıma sahip Q8, Q serisinin yeni tasarım çizgisini de ortaya çıkarmış oldu.


Kaslı ve iri bir görünüm alan Audi Q8, rakiplerine karşı güçlü bir görünüm elde etmiş durumda. Aracın uzunluğu 4.99 mt, genişliği 2 mt ve yüksekliği de 1.71 mt. Aks aralığı ise 3 mt olarak tasarlanmış durumda. Ön tamponu ise daha dışarıda konumlandırılmış.

Audi q8 Yan görünüşü

Q7’den daha kısa ve daha alçak ancak daha geniş bir gövde kazanan aracın üzerinde ise 22 inç boyutundaki jantları, bagajı boydan boya kaplayan yere paralel stop lambası ve kanal çizgilerine sahip olan motor kaputu görünümünü destekliyor.

Audi q8 yan görünüş

Audi Q8’in ön konsolunda ise Audi A6’dan da hatırlanacak olan yeni infotainment sistem bulunuyor. 10.1 inç boyutundaki multimedya ekranı ise konsol ortasında bulunurken, Q8’in gösterge tablosu ise Audi Virtual Cockpit ve 12.3 inç boyutunda.

Audi q8 İç Mekan

 

Motor seçeneklerine baktığımızda ise tüm motor seçeneklerinde elektrik motor alternatifi olacak. Aracın quattro sistemi ise yüzde 60 ön, yüzde 40 arka olarak çalışacak. İlk etapta satışa iki farklı motor seçeneğiyle sunulacak. Birisi 3 litrelik 55 TFSI diye geçen model, diğeri ise yine 3 litrelik 50 TDI olacak.

KaydetKaydet