Android Karanlik Mod 2

Yeni Android Sürümü Sayesinde: Tüm Uygulamalar Karanlık Modda

Google birçok kullanıcı için Android 10 veya Q ile uzun zamandır beklenen bir özellik sunuyor: Parlak Android arayüzünü karanlık, göz dostu bir sürümle değiştirebilen Karanlık Mod. Bunun gerçekten etkili olması için, tüm uygulama geliştiricilerin ek olarak Play Store’daki uygulamaların kitlesiyle neredeyse imkansız olan kendi Dark Mode’larını da uygulaması gerekecektir. Google, yeni Android Q beta sürümünde bir çözüm buldu.

Karanlık Mod

Android Q, Dark Mode’da yerleşik olarak gelecek. Ancak yeni Android Q Beta 3, bir adım öteye giderken, kullanıcıların sistem genelindeki uygulamaları karartan bir seçenekle karanlık modu açmalarını sağlıyor. İşletim sistemi uygulamalardaki parlak alanları otomatik olarak tanır ve onları karartır.

Bu, karanlık moda hayranlarının karşı karşıya kaldığı büyük bir sorunu çözüyor. Akıllı telefonunu tamamen karanlık modda kullanmak isteyen, şu anda geliştiricilere bağlı. Bununla birlikte, yeni seçenekle, uyumsuz uygulamalar bile karanlık bir mod elde edebilir. 9to5Google özelliği test etti ve hatta bu kadar parlak Google Asistanı karanlık modda bir seçenek olarak görünüyor.

Android Q Beta’da Sistem Genelinde Karanlık Modu Etkinleştirmek

Yeni Karanlık Modu test etmek istiyorsanız, üçüncü Android Q Beta sürümünü yüklemeniz gerekir. Geliştirici seçeneklerinde “koyu kuvveti geçersiz kılma” seçeneğini bulacaksınız. Sistemdeki karanlık modu da etkinleştirirseniz, karanlık moddaki tüm uygulamaları kullanabilirsiniz.