Face ID parmak izi okuyucusu

Yeni Android amiral gemileri ekran altı parmak izi okuyucusu kullanacak

Paylaşılan bir rapor, yeni Android amiral gemilerinin Face ID teknolojisini kullanmak yerine ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusunu kullanmayı tercih edeceğini gösteriyor. Bu tercihin asıl nedeni ise Face ID donanımlarının pahalı olması.

9to5Mac tarafından hazırlanan bir rapor, yeni Android amiral gemilerinin birçoğunun ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu kullanacağını iddia etti. Yeni nesil telefonlarda en az bir kimlik tanıma teknolojisi bulunmasının zorunlu olarak görüldüğünü belirten rapor, Face ID’ye benzeyen teknolojilerin Android üreticileri açısından son derece pahalı olduğuna da değindi. Bu nedenle Face ID donanımları yerine parmak izi okuyucularını kullanmanın üreticilerin giderlerini azaltacağı, ucuz fiyatlarla da müşterilerin dikkatini çekebileceğinden bahsedildi.

Face ID parmak izi okuyucusu

Digitimes’ın hazırladığı farklı bir raporda iPhone X’in TrueDepth 3D sensörlerinin 60 dolar tuttuğundan bahsediliyordu. Telefon donanımlarının çoğunun 15-30 dolar civarında fiyata sahip olduğu biliniyor. Yani bu sensörler diğer donanımlara kıyasla oldukça pahalı ve bu gibi donanımlar, cihaz satışa sunulurken fiyatın katlanarak artmasına neden oluyor.