Snapdragon 845

Yeni Amiral Gemisi İşlemci Snapdragon 845 Geliyor

Akıllı telefonlarda en başarılı işlemciler olarak gösterilen Snapdragon işlemcileri son dönemde sürekli olarak yenilen haberleriyle gündemde. Son olarak Snapdragon 835 serisi işlemcileriyle üst sınıf içerisinde yer alan marka şimdi ise Snapdragon 845 hazırlıklarına başladı. İşte detaylar.

Snapdragon işlemciler geçtiğimiz sene duyurulan yeni bir modelle zirve noktasına ulaşmıştı. Qualcomm ve Samsung iş birliğiyle üretilen yeni seri işlemciler bir anda piyasanın en önce gelen serilerinden biri oldu.

10 Nm üretim sürecinde üretilen yeni modellerin sağladığı artı ve yeni modellerin 4K desteğinden tutundan kamera konusunda VR çözümleri sunmasıyla beraber bu seri işlemciler epey bir başarı elde etmişti. Şu an için piyasadaki en iyi modellerden biri olarak gösterilen mobil işlemcilerin birçok amiral gemisi akıllı telefonda da yer aldığını ve hatta çıkacak yeni modellerde de yer alacağını biliyoruz.

Zirve modellerden biri olarak gösterilen işlemcinin bu başarısının ardından ise markanın şimdilerde yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde de çalıştığı belirtiliyor. Bu kez serinin devamı olan Snapdragon 845 modelinin gündeme geleceği ve mevcut modelin zaten aştığı sınırları bu kez tavan noktasına kadar çıkılacağı belirtiliyor. Sadece iddialarının gündeme gelmesiyle beraber bile tedarikçi devi Qualcomm’un bir sonraki modeli olacak olan Snapdragon 845 serisinin nasıl özellikleri olacağı gündem oldu. Bu konuda ise yeni yeni detayların ortaya çıkmaya başladığını belirtelim. Peki bu detaylar neler? Snapdragon 845 nasıl bir işlemci modeli olacak?

Snapdragon 845 Rekor Performans Sunabilir

İlk bilgilere göre yeni işlemcilerde sistemsel ve üretimsel olarak değişimler olacağı belirtiliyor. Özellikle işlemcilerin şu an için piyasada denemeleri devam eden 7 Nm üretim süreciyle üretileceği bu yüzden akıllı telefonlarda ekstra bir incelik imkanı sunacağı konuşuluyor. Bunun dışında işlemcilerin yeni üretim sürecinin performans konusunda da maksimum değerleri sunacağı görülüyor.

Snapdragon 845

Özellikle görüntü desteği konusunda çok daha iyi bir işlemci göreceğimizi söylemek yanlış olmaz. 7 Nm üretim süreci sayesinde enerji tasarrufu konusunda da şu an piyasada olan modele göre en az %25 seviyesinde bir tasarruf değeri söz konusu olacak. Performans artış oranı konusunda ise belirtilen değerlerin %35 seviyelerini bulduğunu ekleyelim. Sadece bu değerler bile akıllı telefonların ne kadar performans artışı sağlayacağını da gösteriyor.

Snapdragon 845 Ne Zaman Gelecek?

Yeni işlemcilerin tüm özelliklerinin yakın zamanda belli olması bekleniyor. Özellikle Snapdragon 660 işlemcilerin tanıtımının 9 Mayıs tarihinde yapılacak olması bu tarihte markanın Snapdragon 845 serisi hakkında da bilgi vereceğini gösteriyor. Yeni amiral gemisi konusunda ne kadar bilgi verileceğini ise tanıtımla beraber görmek mümkün olacak. Bakalım yeni seri işlemciler akıllı telefon sektöründe ne kadar fark yaratacak? Yeni amiral gemilerde bu serileri ne zaman göreceğiz.